Suspendat de Facebook, avocatul Gheorghe Piperea anunță prin intermediul ActiveNews: Îi chem în judecată pe acești neonaziști pentru a Ie cere socoteală și a-i pedepsi judiciar

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

Stimați colegi de „comunitate de valori”, vă anunț că sunt deja la a doua suspendare a paginii de feisbuc. Motivele – unele postări ale mele ar încălca „valorile comunității” celor 2,7 mld de utilizatori feisbuc. 

Citiți și: O supraviețuitoare a Holocaustului acuză: „Dictatura COVID este o dictatură fascistă!… Depășește ce a făcut Hitler!”

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abott, face istorie! Texasul condamnă închiderea bisericilor și protejează libertatea religioasă

Ori algoritmii de cenzură sunt prost setați, ori colaboratorii români ai fesibuc sunt deosebit de proști și îndoctrinați ideologic – altfel nu îmi explic cum pot astfel de texte documentate să fie marcate ca fiind contra „valorilor comunității” feisbuc. 

Pe de altă parte, pentru oamenii rezonabili și cu simțul umorului, este „evident” că valorile celor 2,7 mld de oameni („comunitatea feisbuc”, în numele căreia vorbește feisbuc, atunci când încearcă să își justifice măsurile totalitare) pot fi reduse la o listă arbitrară, netransparentă, necunoscută și, mai ales, neacceptată de nimeni (exceptând cele 20-30 de ONG-uri globaliste și cele câteva „personalități” care echivalează progresul cu îngenuncherea ritualică în fața unei organizații care a confiscat o cauză legitimă, anti-rasismul) de 10 valori. Este cel mai chinezesc mod de a aplatiza omul, de a-l aduce la cel mai mic numitor comun, de a-l face să se supună cu zâmbetul pe buze celor mai absurde reacții de respingere a dubiului, a faptelor, a adevărului, în favoarea unor „informații oficiale” pline de minciuni și dezinformări. 

Personal, nu voi accepta această absurditate totalitară. Voi chema în judecată feisbuc, pentru a-i cere socoteală și a-l pedepsi judiciar.  

Mult mai important, însă, este că feisbuc trebuie pedepsit judiciar pentru cenzura din timpul pandemiei, pentru dezinformarea practicată, pentru fake news-ul prin omisiune cu care a infestat societatea și a distrus ideea de jurnalism și liberalism, precum și pentru susținerea pe față a impostorilor și a tehnocraților aflați în conflicte de interese, care au făcut bani și au căpătat putere discreționară asupra lumii, fiind, în același timp, soldați plătiți ai Big Pharma și ai Big Tech și funcționari de rang înalt în cadrul organismelor de sănătate publică. 

Am de gând să sesizez și organele de concurență și de protecția datelor cu caracter personal pentru a pedepsi crimele economice și furtul curent al unor părți din condiția noastră umană (surplusul comportamental, colectat de feisbuc cu fiecare click sau scroll pe pagină), comise de feisbuc, cu concursul vătafilor lor politici, pentru a face continente de bani și teatre de păpuși în care noi suntem păpușile. 

Pentru a doua și a treia acțiune, vă invit pe toți să fiți părți – deși ar fi de dorit, nu trebuie să fie vorba neapărat de acțiuni colective (class action). Se pot face și demersuri publicitare, petiții individuale, anti-reclamă pe celelalte platforme online, proiecte de legi sau regulamente online, acțiune civică/politică etc. 

Sigur că mulți vor spune că feisbuc este prea mare pentru a fi dat în judecată, prea puternic pentru a fi deranjat de înțepătura unor țânțari, prea important pentru serviciile secrete pentru a fi lăsat de izbeliște. Dar tăcerea noastră ar alimenta bullying-ul permanent practicat de acești neonaziști.

Sursa: https://www.activenews.ro/opinii/Suspendat-de-Facebook-avocatul-Gheorghe-Piperea-anunta-prin-intermediul-ActiveNews-Ii-chem-in-judecata-pe-acesti-neonazisti-pentru-a-Ie-cere-socoteala-si-a-i-pedepsi-judiciar-167497

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.