Dr. Răzvan Constantinescu dezminte dezinformarea din partea Colegiului Medicilor ca reacție la apelul anti-restricții al unui grup de 60 de medici

Doctorul Răzvan Constantinescu atrage atenția că la Colegiul Medicilor s-a declanșat o adevărată isterie în urma publicării apelului a peste 60 de medici români care denunță „starea de teroare” pandemică și cer revenirea la normalitate. Pe de o parte, medicii sunt amenințați că vor fi cercetați disciplinar și ar putea să-și piardă dreptul de liberă practică, opinia lor fiind considerată, în cel mai tovărășesc mod, „instigare la încălcarea normelor medicale larg acceptate (sic!) de comunitatea științifică”, iar pe de altă parte se acreditează ideea că unii dintre cei care au semnat apelul de fapt au fost puși pe listă fără a avea habar de acest lucru.

„RADIO EREVAN: „Nu s-a retras, ci susține”

Grav nu mi se pare că minte căprarul Radu Tudor, ci că minte președintele CMR, domnul profesor Daniel Coriu:

„Există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare.

Aceasta situație poate să sugereze un text provocator, care conține ingredientele unui material de tip „fake news”. 

În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicală și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați si cercetați în cadrul comisiilor de disciplină ale CMR, putându-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa”.”, a scris dr. Răzvan Constantinescu, luni, pe Facebook

El a citat în postarea sa un articol publicat de Medicaltv.info, potrivit căruia dr. Ioan Cordoș recunoaște că a semnat apelul celor 60 de medici și își explică punctul de vedere:

Prof. Dr. Ioan Cordoș a explicat pe larg, într-o intervenție la postul Antena 3, că este de acord cu aproape toate punctele expuse în controversata scrisoare a medicilor către președintele Klaus Iohannis și  către Guvern și că a semnat documentul în cauză. Mai mult, medicul a acuzat că tot ce se întâmplă de mai bine de 1 an este, din punctul dumnealui de vedere, o propagandă, și că purtatul măștii în aer liber este o măsură absurdă, care nu a făcut decât să crească numărul infectărilor.

Prof. Dr. Ioan Cordoș consideră că  scrisoarea deschisă către autorități este un gest normal, democratic și civilizat de a atrage atenția atunci când ceva nu este în regulă, mai ales când acel lucru este în defavoarea întregii populații sau a unei nații.

„Sunt foarte mulți medici care sunt situați la opusul punctului nostru de vedere, nu numai al meu, pentru că, să zic, sunt de acord cu aproape toate punctele puse acolo pe tapet, în scrisoarea deschisă, și consider, pentru început, că este un gest firesc, democratic și civilizat de a atrage atenția asupra unor lucruri care au dus la neplăcerea mai multor persoane, pacienți, cum vreți să îi numiți. În primul rând, tot acest , cum să îi spun… eu îi spun propagandă, începută în Martie anul trecut și continuată acerb prin toate mijloacele media nu a făcut bine psihicului și psihologiei pacienților. ” 

Reamintim că ActiveNews a primit la redacție un comunicat al unui grup important de medici români care își asumă cu responsabilitate afirmații grele despre actuala stare de teroare din România. Aceștia le cer autorităților, printre altele, eliminarea obligativității purtării măștilor, a monitorizării temperaturii și a interdicțiilor aberante de circulație, care îngrădesc de altfel un drept fundamental al omului, a manipulărilor în masă prin introducerea de psihoze colective cât și a încetării promovării vaccinurilor Covid.

Citiți apelul lor AICI

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Doctorul-Razvan-Constantinescu-dezminte-dezinformarea-venita-din-partea-Colegiului-Medicilor-ca-reactie-la-apelul-anti-restrictii-al-unui-grup-de-60-de-medici-166112

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.