Denisa Popescu: Lectură publică cu prezentare din creația poetei Vavila Popovici

Denisa Popescu (poetă, eseistă, ziaristă, scenaristă, redactor și realizator TV), recent, la Centrul Cultural Pitesti a prezentat cu mult dor și iubire din opera și  personalitatea scriitoarei Vavila Popovici spunând lucruri mari și pline de suflet, dar toate acestea într-un stil viu și inconfundabil, propriu Denisei Popescu.

Ne este dor de doamna Vavila Popovici  și o pomenim cu duioșie ori de câte ori se deschide paranteza de aur a poeziei … Doamna Vavila Popovici este unul dintre cei mai productivi autori pe care-i cunosc. Are 57 de volume publicate, dintre care 22 sunt volume de poezie ...”

Autoarea de care vorbim și o prețuim  are capacitatea “de a prinde și de a păstra autenticul, așa cum păstrezi într-un vas apa care cade din cer” – spune Denisa Popescu – , “autentic, cu privire la poezia autoarei noastre înseamnă să-ți păstrezi nealterate legăturile esențiale, legătura cu trecutul, legătura cu istoria, cu neamul, cu tradițiile, cu limba ta maternă, legătura cu valorile tale și legătura cu oamenii pe care-i iubești, și care te iubesc, pe care îi prețuiești, și care te prețuiesc. Toată creația poetică a autoarei Vavila Popovici înseamnă autenticitate din această perspectivă.”

Vă invităm să audiați acest minunat VIDEO al  Denisei Popoescu:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.