Valerian Stan: Situațiunea (LXVI)

*De prin 1985, de pe când eram ofițer în armată, și până astăzi, am fost permanent un om anti-sistem; și de-acum mă felicit deja pentru aceasta, chiar dacă am plătit, și plătesc încă, un preț dureros. Mai ales cele văzute și trăite după 89 m-au făcut să nu mai am demult speranțe pentru un mai bine al țării – în orice caz nu în cadrul constitutional republican, care mai ales el și corifeii lui ne-au adus unde suntem azi. Și totuși, de câteva luni privesc cu interes la Partidul tinerilor din AUR – sabotați din toate părțile, pe care am început să-i admir pentru calitatea, dăruirea și curajul lor exemplar.

Citiți și: Mariu Oprea: Pădure bate ultimul cui în coșciugul cadavrului politic Băsescu

Liviu Mihaiu: Vreau să-l denunț și eu pe Plicușor Ban. Dețin înregistrare audio

Sâmbătă de la ora 17, în frunte cu cel mai vrednic dintre ei, la fel de tânărul președinte George Simion, ei organizează în Piața Victoriei un miting ce anunță să fie poate cea mai plăcută surpriză din tot ce-am văzut până azi din partea lor. Voi fi acolo, cu speranța că nu mai târziu de apropiatele alegeri setul de valori în care eu cred (cele care au plămădit și au dat măreție în istorie acestui popor – credință, regalitate etc) va coincide până la ultima, prin voința lor, cu cel al tinerilor din AUR.

*Înființată în 2013, Mișcarea Black Lives Matter („Viețile Negrilor Contează”) a devenit cunoscută numai recent, când a avut rolul principal, alături de Antifa etc, în rebeliunea devastatoare din SUA. În contextul în care Guvernul federal și guvernele locale făceau față tot mai greu gestionării crizei Coronavirus, BLM s-a folosit de uciderea afro-americanului George Floyd de către un polițist alb pentru a se implica masiv în revoltele împotriva Administrației Trump. Informații recente din media americană arată însă că fondatori ai Mișcării sunt de fapt „activiști marxiști instruiți”, autodeclarați ca atare. Există de asemenea date credibile că proiecte ale BLM sunt finanțate prin organizații interpuse, care lucrează cu guvernul comunist chinez – un exemplu, Asociația Progresistă Chineză, constituită încă în anii ‘70. (“Black Lives Matter Co-Founder Fundraising for Pro-Communist Chinese Party Org”, Elisabeth Johnston, September 16, 2020 – și celelalte surse indicate acolo)

*Pe plajă, târâș cu gândurile după mine, nu observ când intru într-o zonă de nudiști, nemarcată în vreun fel, cum n-am mai auzit necum văzut. Bărbați și femei la un loc, claie peste grămadă, de toate vârstele. Și, mă uit atent, și de toate felurile – căsătoriți și necăsătoriți. Apoi bărbați și femei singure, la fel, de toate vârstele. Cu toții în jur de 100. Pare că doar vreo 10 cu liceul iar vreo 2, poate, și cu facultate. Reușesc să mă desprind cu greu de ce văd și am senzația că-s un îngălat și eu și că-mi miroase și sufletul – și abia evit să vărs. Am ajuns un bătrân nesuferit, plin de prejudecăți și care bombăne într-una…

*De cocoși cântând mă doare capul, un ou însă n-am mai mâncat demult.

*Titlu-șoc, recent, la o televiziune din România: “Război civil între protestatarii Black Lives Matter și susținătorii lui Trump pe străzile din Portland. Un om a fost împușcat mortal.” Așadar o confruntare între două grupări adverse pe străzile unui oraș înseamnă război civil. Deci război civil în SUA cu doar două luni înainte de alegerile în care Trump trebuie oprit cu orice preț din drumul către al doilea mandat… Pentru că acesta este interesul tututor celor privesc la Trump ca la cea mai gravă amenințare la adresa lor și a lumii pe care ei au creat-o și o domină copleșitor: o lume din care Dumnezeu trebuie alungat cu totul; în care guvernele țărilor să fie marionetele lor și să li se supună necondiționat; în care industria morții să producă anual miliarde de fetuși materie primă pentru companiile farmaceutice, cosmetice și de băuturi răcoritoare; în care ideologiile cele mai sinistre să domine educația; în care China comunistă să le poată împlini visul revanșei pentru prăbușirea comunismului – ideologia criminală prin care înaintași lor au ucis aproape 100 de milioane de oameni. Iată de ce, deci, trebuie împrăștiată, prin toate colțurile lumii și în fircare casă cu un televizor, mizeria că SUA lui Trump se află în război civil. Răboi civil cu… un om împușcat mortal – pentru că cel mai adesea ticăloșia se însoțește și cu prostia. În orice caz la Digi24, o infecție purulentă, ca practic toate televiziunile de la noi, finanțate din bani publici cu zeci de milioane de euro de o guvernare la fel de infectă.

*Împotriva Răului mondial s-ar putea să vedem ridicându-se în curând cea mai incredibilă coaliție din istorie: SUA-Rusia-Lumea arabă-Israel.

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Situatiunea-LXVI-162724

Advertisement

One thought on “Valerian Stan: Situațiunea (LXVI)

  1. Minerva

    Domnule Valerian Stan, cautand sa ma informez despre George Simion, am dat peste o postare din mai 2019 care ma face sa cred ca domnul respectiv nu prea impartaseste crezurile dumneavoastra. Nu numai pozele din postare m-au pus pe ganduri, ci si cea a unui comentator, in care George Simion spare langa Basescu, la pupitrul PMP, ori fostul presedinte numai regalist nu poate sa fie considerat: https://m.facebook.com/monica.krueger.1485/posts/440827683397557

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.