Directorul Institutului de Sănătate Publică: Elevii NU trebuie să poarte mască în timpul orelor!!!

“Purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă” este recomandarea oficială pe care Institutul Național de Sănătate Publică a transmis-o Ministerului Sănătății pentru ghidul sanitar ce va fi transmis școlilor, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al INSP.

Contactată de Edupedu.ro în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate școlile și primăriile care vor să se pregătească să deschidă cursurile pe 14 septembrie, Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat:

“Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe [în Ministerul Sănătății – N.Red.]. Printre acestea se numără  distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”.

Decizia privind numărul de copii care revine la școală va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare. Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a afirmat Simona Pârvu.

Șefa Inspecției Sanitare de Stat a declarat pentru Edupedu.ro că la descoperirea unui elev infectat cu COVID-19, clasa acestuia se va închide pentru 14 zile, timp în care colegii săi și ceilalți contacți stau în izolare. Pentru a se închide toată școala, trebuie să existe minimum 3 cazuri de infectare în 3 ture sau clase diferite. (Citește mai mult: Edupedu.ro)

NOTA MEA: Această recomandare (elevii să nu poarte masca în timpul orelor) a fost făcută în prima parte a lunii august, dar decidenții politici au ignorat-o. Iresponsabilii care ne conduc sunt incapabili să anticipeze consecințele negative asupra sănătății fizice și psihice pe care purtarea măștii, cu orele, le va produce asupra celor mici.

Deja, după 3 zile de școală, sunt reclamate stări de rău, copii care vomită sau care au iritații pe față de la purtarea măștii. În curând lucrurile vor degenera și tot mai mulți părinți vor reclama efectele negative asupra propriilor copii.

Probabil că, într-un final, forțați de realitatea din școli, autoritățile vor decide că se poate sta și fără mască la ore. Dar doar la presiunea publică și în fața evidenței orbitoare! Pentru că în regim de autonomie intelectuală și profesională, cei care e conduc sunt niște incompetenți și iresponsabili fără posibilitate de recuperare!

Daniel Roxin

Sursa: https://daniel-roxin.ro/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.