Cinci ambasadori, convocați la MAE din Ungaria în legătură cu „răspândirea de știri false de către mainstream-ul liberal internațional”

„Maghiarii sunt o națiune de peste 1000 de ani și nu acceptă aerele de superioritate patetice și ipocrite”

by Ștefania Brândușă

Ministerul ungar de Externe îi convoacă luni pe ambasadorii Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei și Suediei, în contextul răspândirii de „știri false de către mainstream-ul liberal internațional”, a anunțat duminică seara târziu în social media șeful diplomației ungare Peter Szijjarto, transmite MTI.

Szijjarto a menționat că omologii săi din cele cinci țări și-au manifestat într-o scrisoare către secretarul general al Consiliului Europei sprijinul față de preocupările exprimate de acesta în ce privește legislația adoptată în Ungaria cu privire la coronavirus.

Unii dintre ei au făcut afirmații individuale „reproducând minciunile deja plictisitoare cum ar fi că (guvernul ungar) construiește o dictatură sau vizează puteri nelimitate”, a spus șeful diplomației ungare.

„Maghiarii sunt o națiune de peste 1000 de ani și nu acceptă aerele de superioritate patetice și ipocrite”, fiind „capabili să decidă ce vor și ce nu”, iar miniștrii de externe din cele cinci țări „ar face mai bine să-și vadă de treabă”, a adăugat Szijjarto.

Sursa: https://www.activenews.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.