Ping-pong cu pensii speciale – 185.000 de pensii speciale !

Din păcate, politicienii ne-au ignorat mesajele. În această vreme de criză, când zilnic 6 000 de salariați își pierd locul de muncă, privilegiile sunt menținute pentru pensionarii speciali.

Această nedreptate trebuie să fie cunoscută de cât mai mulți oameni. De aceea, vrem să ajungem cu mesajul nostru dincolo de membrii Declic, care au semnat petiții și s-au implicat activ. Forța noastră stă în posibilitatea de a transmite informația dincolo de cei implicați sau direct vizați, care cunosc problema pensiilor speciale. Pentru că doar așa politicienii nu vor mai păcăli alegătorii cu declarații fără susținere. Toți spun că pensiile speciale sunt o mare nedreptate, dar nimeni nu îndreaptă situația.

Am creat un video explicativ, în care arătăm cum politicienii de la conducere au pasat problema pensiilor speciale, ca pe un cartof fierbinte. Am documentat atent informațiile și am făcut clipul accesibil ca mesaj, clar, pe înțelesul tuturor.

Deși toți, de la președintele Klaus Iohannis la premier sau Avocatul Poporului, se declară public împotriva acestor privilegii, în realitate nimeni nu acționează concret pentru a îndrepta inechitatea. Politicienii se bazează pe faptul că mulți dintre cei care merg la vot nu știu care e treaba cu pensiile speciale. Așa că e simplu să îi păcălească prin declarații politicianiste.

Cu cât cetățenii sunt mai informați, cu atât ei sunt mai greu de păcălit. La acești oameni vrem să ajungem cu videoul și să le arătăm că privilegiații sunt susținuți de clasa politică. Dar, ca mesajul să devină viral, am nevoie de tine. Doar așa, distribuind fiecare dintre noi, clipul va fi văzut de mulți oameni.

Suntem aproape 800 000 de membri în Comunitate. Dacă fiecare dintre noi îl trimite către 10 oameni, am reuși să ajungem la 8 milioane de cetățeni. Cam câți alegători au votat la prezidențialele de anul trecut. E o cifră mare, iar efortul nostru stă într-un singur click.

Vizionează și tu clipul, apoi dă-l mai departe. Distribui clipul către prieteni, cunoscuți și familie? Poți distribui direct pe Facebook sau prin megafonul Declic, pe whatsapp sau mail. 

În acest video explicăm problema pensiilor speciale și cum politicienii ne-au trimis la plimbare de fiecare dată când am cerut anularea acestor privilegii.

Mai e un test care trebuie trecut. În două zile, pe 6 mai, Curtea Constituțională decide dacă e constituțională legea pentru care Guvernul Orban și-a asumat răspunderea. E vorba de legea prin care o parte a privilegiaților ar rămâne fără pensii speciale. De 6 luni CCR se tot chinuie să dea un răspuns.

Judecătorii CCR nu sunt nerăbdători să își anuleze propriile pensii speciale, prin urmare ține de noi să le arătăm că suntem cu ochii pe ei. Vrem ca, astfel, să înțeleagă că nu suntem de acord cu aceste privilegii și că îi vom taxa, mai devreme sau mai târziu. Distribuie și tu acum și ajută-ne să ajungem la mai mulți oameni.

Cu speranță,

Echipa Declic

One thought on “Ping-pong cu pensii speciale – 185.000 de pensii speciale !

  1. Pingback: Ion Cristoiu despre anunțul lui Klaus Iohannis: A spune că sunt măsuri de relaxare din ce a spus domnia sa acum este un fakenews deoarece avem de-a face cu o minirelaxare. – Revista ARMONIA – Saltmin Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.