Adriana Stoicescu, șefa Tribunalului Timiș: Supărat pe om, Dumnezeu a ales anul acesta să nu îl viziteze de Paști. De ce ar mai veni?

 

Îl luăm în derâdere de sute de ani. L-am scos din case și din școli, L-am alungat din biserici. Lumea are azi alți idoli

de Ștefania Brândușă

Judecătoarea Adriana Stoicescu, șefa Tribunalului Timiș, a postat un text pe Facebook în care spune de ce crede că anul acesta Dumnezeu a ales să nu-l mai viziteze pe om. „De ce ar mai veni? De ce ne-ar mai crede? Îl luăm în derâdere de sute de ani. L-am scos din case și din școli.

Citiți și: Citește și dă mai departe

L-am alungat și din biserici și am pus în locul Lui tarabe. Ne folosim de El doar când ne e greu”, scrie judecătoarea într-o radiografie lucidă a vremurilor noastre, în care sărbătorile Nașterii și Învierii Domnului s-au transformat în pretexte pentru orice altceva.

Acesta este textul:

„Supărat pe om, Dumnezeu a ales anul acesta să nu îl viziteze de Paști.

De ce ar face-o?

De ani buni am transformat Crăciunul într-o petrecere cu rochițe roșii și scurte.

O alergătură disperată după cadouri inutile, doar pentru a bifa încă o sărbătoare petrecută cum se cuvine, nu-i așa, în familie.

De cele mai multe ori, în spatele ușilor închise, dincolo de beculețe și ornamente, oamenii se regăsesc în aceeași minciună, pigmentată cu certuri, cu violență și ură.

Sau multă, infinita, dureroasă indiferență.

Acolo nu e loc pentru El.

Paștele a devenit un necesar pretext al unor petreceri zgomotoase, cu și mai puține haine decât de Crăciun.

Dudui pline de pioșenie ne învață să ținem postul corect, să trăim cu Dumnezeu în suflet; apoi ne mărturisesc, pline de evlavie, clipind din genele false, cum vor petrece ele Sfintele sărbători, în cluburi de fițe, cu șampanie de 2000 de euro, după ce au dat o fugă să ia nițică Lumină, fără să le treacă măcar prin cap ce ar putea însemna asta.

Crăciun sau Paște, le-am transformat în orgii alimentare, cu mâncăruri udate din belșug cu alcool, totul culminând cu vizite la urgență sau un cuțit înfipt într-un comesean care ne-a furat, în urmă cu jde ani, caii de la bicicletă.

Printre mese întinse și pline, simbol de netegăduit al fibrei creștine tradiționale, ne prefacem că înțelegem.

Că simțim.

Că trăim.

De ce ar mai veni?

De ce ne-ar mai crede?

Îl luăm în derâdere de sute de ani.

L-am scos din case și din școli.

L-am alungat și din biserici și am pus în locul Lui tarabe.

Ne folosim de El doar când ne e greu.

Îi batjocorim pe cei care cred. Credința este desuetă, iar lumea are azi alte preocupări și alți idoli.

De fapt, Și-a dat seama de mult că jucăm la cacealma.

A acceptat că, în tot timpul asta, am trișat. E firea umană, Și-a spus.

A sperat mereu că vom înțelege, doar suntem creați dupa Chipul Său.

Dar, în final, a obosit, probabil să ne mai aștepte.

Să nu ne amăgim.

Virusul nu va schimba nimic.

Vom mai fi pioși o lună-două. Ne vom ruga mai abitir acum, pentru ca la anul, pe vremea asta, să râdem iar de cei care își fac cruce când trec pe lângă o biserică.

Vom mai fi darnici o lună-două, făra a uita, însă, să precizăm suma, că doar nu o sa ratăm prilejul de a arăta cât de buni și generoși suntem.

Vom citi sau cel puțin vom posta coperți de carți la modă.

La anul pe vremea asta vom fi iar la gratar și mici și bere și orice altceva pentru că, nu-i așa, cărțile sunt o pierdere de timp.

În timpul asta, supărarea Lui e infinit mai mare decât a noastră.

E mult mai îndurerat decât noi acum.

Suferința Crucii se repetă iar și iar, fără ca cei pentru care a fost acolo să înțeleagă că nu putem exista fără El.

Că dincolo de dogme și teorii, de doctrine și filozofii, singurul mare adevăr care va rămâne este imensa Lui iubire față de micile vietăți care se cred și se proclamă stăpânii Universului, care cred că pot muta munții și schimba cursul apelor, care cred că pot ajunge pe alte stele, dar care se prabușesc ca un castel de cărți de joc în fața suferinței reale”.

Sursa: https://www.activenews.ro

4 thoughts on “Adriana Stoicescu, șefa Tribunalului Timiș: Supărat pe om, Dumnezeu a ales anul acesta să nu îl viziteze de Paști. De ce ar mai veni?

 1. Amaranthine Sophia

  Oricum nu-mi plac musafirii care, atunci când vin la mine, mă pun să postesc 40 de zile înainte, să particip la ritualuri plicticoase, să stau în genunchi, sa fac, sa nu fac și după, mă mai și amenință că mă rezolvă de o suferință eternă. Nu știu de ce da parcă îi un pic nepoliticos. P. S. vedeți ca vă cere și bani!

   1. Amaranthine Sophia

    Sigur ca nu, eram ironic, preoții cer asta. Ce vrea sau nu Dumnezeu, nu știe nimeni. Presupunând de dragul discuției ca există.

 2. Amaranthine Sophia

  Din alt punct de vedere, parcă Dumnezeu vine înăuntrul nostru, când ne închidem în cămara, neștiuți de nimeni. Deci poate că în anii trecuți nu a venit, pt că nu o încăput de obiceiuri și tradiții inutile iar acum va veni. Ea confundă conceptul de Dumnezeu cu un set de credințe, tradiții, și manifestări magic-ritualice. Adriana, știi cum arată Dumnezeu? Ea e neagră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.