O salată de fasole roșie foarte gustoasă, sățioasă, plină de nutrienți și care nu necesită mult timp pentru preparare.Eu am avut fasole roșie bio, dar poate fi folosită și cea obișnuită.
Salată de fasole roșie Bio
Nu toată fasolea bio este bună.Anul trecut, am cumpărat de pe un site și nu mi-a plăcut. Am fiert-o foarte mult și a rămas tare, iar gustul nu mi-a plăcut.
Ceea ce mă bucură mult sunt prețurile, care sunt acceptabile, mult mai mici decât cele de pe site-ul anterior.
Fasolea roșie se numără printre alimentele bogate în nutrienți, fiind un carbohidrat sănătos și este bogată în proteine.
Dacă este consumată corespunzător reduce nivelul colesterolului, reglează zahărul din sânge și ajută la scăderea în greutate. Organizaţia Internaţională a Sănătăţii recomandă consumarea a 20 – 40 g de amidon zilnic, în timp ce în 100 g de fasole roşie uscată se găsesc 25 g de amidon.
Fasolea roşie mai conţine magneziu, zinc, potasiu şi multe vitamine din grupa B. Potasiul, care se află în proporție de 9% în 100 g de fasole roșie fiartă, este unul dintre micronutrienții ce contribuie la funcționarea sănătoasă a mușchilor și celulelor din organism.
Ridichea neagră conține rafanină, o substanță cunoscută pentru echilibrarea hormoniilor tiroidieni. Rafanina reduce simptomele de hipertiroidism.
Ingrediente
- 150 g fasole roșie Bio (1 cană)
- 1/2 ridiche neagră
- 1/2 țelină (mică)
- 1/3 praz
- 1 morcov
- 2 legături ceapă verde
- 2 linguri ulei de floarea soarelui (de primă presă)
- 1 lingură oțet balsamic Bio
- sare, piper negru
Modul de preparare
1.Fasolea roșie, fiartă cu o săptămână în urmă, am scos-o, în prealabil, de la congelator.
2.Am dat pe răzătoare morcovul, ridichea neagră și țelina.
3.Am tocat ceapa verde și prazul.
4.Peste fasolea roșie dezghețată și scursă de apă, am adăugat morcovul ras, ridichea neagră, țelina, ceapa verde și prazul.
5.Am pus sarea, piperul negru, uleiul, oțetul balsamic și am amestecat. Salata este gata!
Poftă Bună!
Sursa: https://elainey.com/2020/02/24/salata-de-fasole-rosie-si-ridiche-neagra/