Virusii sunt sensibili la pH

Există anumite subiecte importante pe care medicii și oficialii din domeniul sănătății mondiale nu doresc să le cunoașteți. Faptul că majoritatea virusurilor și a tuturor proceselor fiziologice din organism sunt sensibile la pH este unul dintre ele. În ciuda faptului că medicamentul cu pH ne oferă o cheie pentru tratarea infecțiilor virale care este ușor, sigur și ieftin, aceștia și chiar și furnizorii de servicii de sănătate alternative pur și simplu nu-și “pot înfășura capul” în jurul bicarbonatului de sodiu ca unul dintre cele mai importante medicamente pe care le putem folosi pentru a lupta împotriva coronavirus.

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts (MGH) din SUA au descoperit „călcâiul lui Ahile” al majorității virușilor ca plagă țintă a omenirii, există vulnerabilități care pot fi exploatate, dar nu este practic sau util în cadrul nostru a lupta împotriva infecțiilor virale. Așa-numitul „călcâi al lui Ahile” (sau punctul vulnerabil) al majorității virusurilor poate fi exploatat trăgând covorul de pH de sub ele.

Capacitatea virusului gripal de a-și elibera genomul în diferite condiții acide este legat de transmiterea virusului gripal. PH-ul prag la care se observă pentru prima dată fuziunea poate varia între diferitele serotipuri ale proteinei de membrană hemagglutinină (HA) și poate corela cu virulența. Stabilitatea acidă a HA a fost legată de transmiterea cu succes a virusului între gazdele aviare și cele umane.

Infecțiozitatea cu coronavirus este deosebit de sensibilă la pH. De exemplu, tulpina de coronavirus MHV-A59 este destul de stabilă la pH 6,0 (acid), dar devine inactivată rapid și ireversibil printr-un tratament scurt la pH 8,0 (alcalin). Tulpina de coronavirus uman 229E este maxim infecțioasă la pH 6,0. Infecția celulelor cu coronavirus murinic A59 la pH 6,0 (acid), mai degrabă decât pH 7,0 (neutru) produce o creștere de zece ori a infecțiozității virusului.

Continue reading viruses-are-ph-sensitive

Pledoarie pentru Bicarbonat – Viruses are pH Sensitive

3 thoughts on “Virusii sunt sensibili la pH

  1. Pingback: Virusii sunt sensibili la pH – Blog Creștin Ardelean Viorel

  2. Pingback: Virusii sunt sensibili la pH — Revista ARMONIA – Saltmin Media | Muzica care sapa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.