Primăria Generală a desemnat 4 cetățeni de onoare ai Capitalei și a acordat diplome de excelență unor personalități

by Vlad Pârău

Președintele Academiei Române, acad. prof. dr. Ioan Aurel Pop, regizorul Gelu Colceag, interpreta de muzică populară Irina Loghin și antrenorul de fotbal Cornel Dinu au primit, joi, titlul de cetățean de onoare al Capitalei, potrivit agenției Agerpres.

„Suntem înainte de 1 Decembrie, Ziua Națională, și, an de an, ne gândim, o dată în plus, la eroi, la cei care au luptat și s-au jertfit pentru patria noastră, pentru libertatea și suveranitatea poporului român. Dar, în același timp, ne gândim și la eroii zilelor noastre, eroi de cele mai multe ori tăcuți (…), dar pe care prestigiul îi duce peste tot în lume: academicieni, profesori universitari, medici, reprezentanți ai sportului, muzicii, ai culturii și, nu în ultimul rând, ai culturii noastre civile. Ei sunt astăzi eroii Zilei Naționale. (…) Răsplata noastră este una simbolică astăzi. Vă mulțumim că sunteți români și că duceți prestigiul țării noastre peste tot în lume”, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a acordat distincțiile pe scena Teatrului Metropolis.

În cadrul aceluiași eveniment, au mai primit diplome de excelență cinci personalități marcante din domeniul sănătății: profesorii Leonida Gherasim, Dinu Antonescu, Constantin Dumitrache, Romeo Călărașu și Radu Șerban Palade.

Totodată, au fost premiate pentru implicarea in viața comunității 11 asociații neguvernamentale și fundații, dintre care: UNICEF, Fundația Renașterea, Salvați Copiii, Asociația ‘SOS Infertilitatea’, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Centrul Internațional Antidrog pentru Drepturile Omului, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Asociația Taxiul cu Bomboane, Asociația Down Plus București, Asociația Carusel, Asociația Zâmbetul Îngerilor.

Sursa: https://www.activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.