Ultima isterie a cultului „schimbărilor climatice”: „Să ne mâncăm copiii”

Greta Thunberg, suedeza de 16 ani care de mai multe săptămâni face înconjurul lumii cu mesajul ei apocaliptic privind impactul iminent al (presupuselor) modificări climatice, rămâne activă, cu toate că școala a început deja în Suedia. Ar trebui să fie la școală și te întrebi cum de nu e?

Încă umblă în toată lumea, participând la demonstrații și întruniri internaționale. Week-endul acesta a fost în zona Midwest a Statelor Unite, participând la proteste ale mișcării de extincție a speciei umane (Extinction Rebellion), despre care am scris săptămâna trecută, pentru salvarea planetei. [Link: www.spiegel.de]

La aceste evenimente Greta vorbește ca o tipică feministă suedeză: țipă, e mânioasă și agresivă și caută să-și impună voința asupra celor din jur. Vorbește cu lipsă de respect la adresa adulților, devenind astfel o vedetă a mass-mediei occidentale.

Din nefericire, Greta e influentă și afectează gândirea tinerilor. Vă dau două exemple.

Luna trecută am avut ocazia să vorbesc unui grup de studenți din Dallas. Fiind tineri, le spuneam că au 70 de ani de viață înaintea lor, o călătorie lungă pentru care trebuie să se pregătească spiritual, moral, intelectual, profesional și să-și protejeze sănătatea.

I-am întrebat care sunt preocupările sau îngrijorările lor privind viitorul. Unele dintre ele le-am anticipat: robotizarea, inteligența artificială, tehnologia pe care nu o vor putea controla, lipsa locurilor de muncă și, important, că nu pot ori nu știu cum să-și clădească relații romantice serioase ori de durată.

Unele dintre îngrijorările lor, însă, nu le-am anticipat, la fel nici îngrijorarea care se citea vădit pe fețele lor tinere. Erau îngrijorați de „money” (bani); „climate change” (modificările climatice); „too many people on the planet” (suntem prea multe ființe umane pe planetă); „lack of food” (nu vom avea ce mânca în viitor) și lucruri similare cu acestea. Un tânăr spunea „we will all fry and die” (toți vom arde și vom muri).

I-am întrebat cine le pune aceste idei în minte și mi-au spus că le învață la universitate ori le citesc în mass-media, atât cea clasică, cât și online.

Motivul principal care m-a determinat să scriu comentariul de astăzi, însă, a fost un eveniment cu totul bizar care s-a petrecut în New York săptămâna trecută cu prilejul unei întruniri publice organizată de extremista democrată Alexandra Ocasio Cortez. O tânără a luat cuvântul și țipa în gura mare că mai avem doar câteva luni de trăit deoarece cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă, zicea ea, e atât de mare încât nu vom mai putea respira. În opinia ei, specia umană va dispărea în câteva luni din lipsa de aer.

Trebuie, zicea ea, să „încetăm să mai aducem copii pe lume și trebuie să începem să ne mâncăm copiii”. În clipul alăturat veți putea auzi discursul tinerei activiste și vedea scris pe tricoul ei „eat our babies” (să ne mâncăm copiii): www.lifenews.com

Activiștii modificărilor climatice au băgat groaza în copii și în generația tânără. Gândurile acestea apocaliptice, dar nefondate, sunt un coșmar pentru unii dintre ei. De fapt, psihologii scriu tot mai des despre fragilitatea mintală și emoțională a tinerilor și copiilor, una din cauze fiind doctrinele apocaliptice la care sunt expuși în sălile de clasă, modificările climatice fiind una dintre ele.

Secularismul a luat-o razna. E posibil ca „schimbările climatice”, o nouă doctrină a religiei seculariste, să dăinuie încă multă vreme. E bine sa fim pregătiți și informați. Din nefericire, pentru moment, nu cunosc o carte asupra subiectului scrisă din perspectivă creștină pe care aș putea să vi-o recomand. E bine, însă, să discutați subiectul cu copiii voștri, ca ei să înțeleagă că protecția mediul e un obiectiv lăudabil și primordial, dar isteria și lipsa de obiectivitate cu care subiectul este tratat, nu sunt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.