Adrian Papahagi: Îmi doresc să cadă guvernul Dăncilă. Electoratul conservator în continuare nu are o voce în politica românească

Îmi doresc să cadă guvernul Dăncilă, unul dintre cele mai inepte pe care le-a avut această țară.

Aș fi bucuros dacă marele beneficiar nu ar fi Ponta, iar căderea guvernului nu ar facilita o restructurare a PSD în jurul acestui plagiator amoral și viclean.

M-ar bucura ca dl. Iohannis să găsească un premier din afara zonei PSD-ALDE-Pro România, sau chiar din afara partidelor, care să întrunească o nouă majoritate și să asigure tranziția până la alegerile legislative din 2020.

Toate acestea sunt importante pentru țară, dar fără miză pentru electoratul creștin-democrat și conservator, deopotrivă patriotic, european și atlantist, care în continuare nu are o voce în politica românească.

Regruparea PSD nu mă interesează. Aș prefera să asist la disoluția sa.

Noua stângă, care își spune „progresistă” și „liberală”, dar e clar anticreștină (USR-Plus/Renew Europe) și revoluționară ideologic, nu mă interesează, deși îi recunosc meritul în lupta împotriva vechii stângi mafiote a tranziției (PSD).

PNL și PMP nu și-au găsit încă o identitate clară, populară, adică în sensul vechii creștin-democrații a lui Sturzo, De Gasperi, Adenauer, Schuman, Gafencu, Ciorănescu și a unui conservatorism reformist, care să apere civilizația europeană, să reformeze Europa infectată de socialism și să o elibereze de dirijism, de totalitarism ideologic stângist, de inginerii și redefiniri ale omului, familiei, națiunilor și culturii.

Tot ce pot face este să apăr claritatea morală și memoria antitotalitară, să vorbesc de pe această platformă [Facebook] și de pe altele care mi se oferă despre valorile civilizației iudeo-creștine, despre patriotism și deschidere, despre dreptate și adevăr, așa cum creștinismul le-a transmis lumii libere.

Adrian Papahagi

SURSA   FACEBOOK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.