Catastrofa climatică: apocalipsa unei religii seculare

de Bogdan Munteanu

Un chip de copil transfigurat de emoție, pe care o lume întreagă a putut vedea întipărite panica și disperarea: „Cum îndrăzniți să ne furați copilăria și visurile?” Discursul Gretei Thunberg la ONU din data de 23 septembrie 2019[1] a împletit lacrimile cu furia. Politicienii lumii au fost somați să acționeze acum, într-un mod radical și lipsit de compromisuri pentru izbăvirea lumii de spectrul unei iminente apocalipse climatice, pe care oamenii de știință o tot propovăduiesc de 30 de ani încoace.

Greta Thunberg are încă înfățișarea unui copil, deși a împlinit deja 16 ani. Competențele ei în privința teoriilor științifice cu pricina sunt, desigur, nule. Dar ea crede în ele. O face sincer, cu toată ființa ei, fără să-și dea seama că ar putea fi o biată victimă naivă. În primul rând a ambițiilor părinților, dar și a unor influente grupări de lobby ecologist, a mass-media sau a politicienilor care îi cântă în strună, pentru că le servește de minune interesele[2]. Toate aceste cercuri au făcut dintr-o biată fată, ușor retardată în evoluția ei biologică (nu și intelectuală), suferind de o dereglare psihică (sindromul Asperger) care se manifestă printr-o fixație obsesivă, un adevărat profet al apocalipsei acestei noi religii care tinde să devină ecologismul panicard și irațional.

Cei care au de profitat de pe urma ei i-au confirmat și întărit obsesiile, i-au alimentat spaimele, au transformat-o într-o portavoce, fără să se gândească la consecințele dezatruoase asupra sufletului acestei ființe neajutorate și exploatată fără rușine. Consecința? În discursul ei de la ONU, Greta Thunberg și-a revărsat furia împotriva politicienilor, care chipurile nu acționează cu suficientă hotărâre pentru a opri așa-zisul dezastru climatic. Marioneta de care se folosesc aceștia riscă așadar să scape de sub control, pretinzându-le ca faptele să le fie consecvente până la sânge cu retorica practicată.

Nu încape vorbă, ei merită să fie admonestați sever, dar din alte motive: în fapt sunt doar niște șarlatani capabili să instrumentalizeze orice le servește interesul. Care, după cum vom vedea, este în primul rând unul de natură politică și socială. Iar figura de copil a Gretei, împreună cu toți copiii și tinerii inconștienți și disperați că nu ar mai avea niciun viitor și care ies pe străzi în numele mișcării „Fridays for Future” sunt niște paravane minunate îndărătul cărora păpușarii își văd de interesele lor.

A văzut cineva oameni de știință care să fie cuprinși de o asemenea disperare existențială? Cu toate că semnalele de alarmă vin de fapt de la ei. Nu, pentru că aceștia … vor să-și trăiască viața, sperând poate și la cununa de lauri acordată „salvatorilor planetei”. Se gudură în fața oricui le oferă mălai și faimă. Ei primesc fonduri generoase pentru ca rezultatele cercetărilor lor să se plieze pe agenda politică a sponsorilor. Le convine să fluture amenințarea, dar pe de altă parte să o lungească cât mai mult, pentru ca proiectele lor să continue să beneficieze de finanțare. Dacă ne-ar paște apocalipsa climatică în următorii 10 ani, nu le-ar mai păsa lor de astfel de amănunte, de bani și de lauri, ci ar fi primii care ar ieși disperați în fața întregii lumi, înaintea Gretei și a adolescenților care o idolatrizează. De fapt, ei lansează avertismente catastrofice în care în mod evident nu cred pe de-a întregul.  Ei știu că teoria lor nu e 100% dovedită, că există și obiecții semnificative, pe care le-ar dori cenzurate și marginalizate, și despre care vom mai vorbi. Sunt niște false Casandre, care pe undeva cred în „dracul” de care vor să ne exorcizeze. Numai că în sinea lor probabil că nu îl consideră atât de negru, pentru a putea profita cât mai mult de statutul care le este oferit politicieni. În mod evident, interesele unora și ale altora coincid, așa că ceea ce vedem zi de zi nu ar trebui să ne mai surprindă.

În cele ce urmează voi încerca o analiză lucidă și obiectivă a fenomenului la care asistăm în prezent și care datorită atenției excesive pe care i-o acordă mass-media occidentală ne va urmări și în anii următori. Trebuie să lăsăm isteria deoparte și să punem în evidență o serie de fapte esențiale pentru a înțelege ce se întâmplă de fapt cu lumea de azi.

Marea Transformare: schimbarea urgentă a paradigmei energetice

Teoria care a căpătat treptat un caracter de dogmă indiscutabilă este cea a „încălzirii globale antropogene”, adică a încălzirii fără precedent a climei planetei datorată emisiilor de CO2 (dioxid de carbon), gaz rezultat din toate procesele de ardere a combustibilor fosili: benzină, motorină, gaz, cărbune. Adică practic tot ceea ce a constituit motorul civilizației de până acum, resursa principală de energie care a permis dezvoltarea economică și atingerea unor standarde de viață superioare tuturor epocilor istorice anterioare.

Continue reading Activenews.ro

__________________________-

Citiți și:

Recomandarea Poliției către copiii agresați sexual pe internet: Părăsiți imediat platforma respectivă! Atacurile vizează tot mai des copiii cu vârste de 8-10 ani

Actrița Ioana Picoș se alătură campaniei „Susține ActiveNews, investește în valorile în care te regăsești”: Prin urmare, pentru sănătatea noastră intelectuală, vă invit să donați pentru ActiveNews!

Captivă în gheara demonului, civilizația occidentală moare violent. Ce facem?

Iohannis, obligat de CCR să o revoce pe Ana Birchall

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.