Matteo Salvini lansează un apel la o amplă manifestație a „mândriei italiene” și împotriva guvernului care „ia naștere la Bruxelles”

Mesajul transmis de Viktor Orban în semn de solidaritate cu Salvini

de Ștefania Brândușă 

Liderul partidului Liga, Matteo Salvini, care a provocat căderea prematură a guvernului italian, a lansat joi un apel către susținătorii săi de a participa la o ”mare” manifestație la Roma, pe 19 octombrie, împotriva recent formatului guvern între Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat (din opoziție).

Pe 19 octombrie, mă gândesc la o mare zi a mândriei italiene”, a spus Salvini într-un mesaj video postat pe Facebook.

Matteo Salvini, ministru de interne încă în funcție, a promis o revenire a partidului său în prim-planul arenei politice „mai hotărât ca niciodată”, criticând ”un guvern care ia naștere la Bruxelles” și afirmând că ”Italia nu va fi sclava nimănui”.

Pe de altă parte, el a lansat un avertisment contra celor care ar fi tentați să anuleze ”decretul siguranță”, textul său menit să limiteze imigrația clandestină.

Premierul în exercițiu al Italiei, Giuseppe Conte, a fost mandatat joi în mod oficial de președintele Sergio Mattarella, cu formarea unui nou guvern, a comunicat biroul de presă al Palatului Quirinal (președinția italiană).

Mișcarea 5 Stele (M5S, anti-sistem) și Partidul Democrat (centru-stânga) s-au înțeles miercuri să formeze o coaliție de guvernare, avându-l ca premier tot pe Giuseppe Conte, evitând astfel convocarea de alegeri anticipate.

Presa italiană notează că Salvini a primit un mesaj de susținere din partea premierului ungar Viktor Orban, care l-a numit pe liderul Liga ”un aliat în lupta de apărare a identității creștine a Europei și împotriva migrației”.

sursa  activenews.ro 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.