“Oare înțeleg și juveții #rezist că statul paralel există? A apărut în aceste zile în toată splendoarea… pe ecrane.”

Marius Ghilezan:  Crede cineva că Hans Klemm s-a dus la Mihai Fifor pentru a discuta subiecte din agenda bilaterală? Ministrul Justiției a făcut exces de zel din compasiune pentru familia Măceșanu sau pentru a da un semnal partenerului strategic?

de Ștefania Brândușă 

Jurnalistul Marius Ghilezan face un sumar excelent al situației ultimelor zile, cu toată această sarabandă a informațiillor false și minciunilor însăilate parcă în anumite laboratoare. Dincolo de faptul că instituțiile statului se mișcă haotic și există un lung șir de inadvertențe, de peste o săptămână cele mai obsesive cuvinte care ne trec pe la urechi fiind cazan, arzător, fragmente osoase, teste ADN, Deveselu, interlopi, reconstituiri, iar în urma lor rămâne un lung șir de întrebări fără răspunsuri. „Ce caută FBI în România? De cine a fost invitat?De ce nimeni nu crede în arderea corpului Alexandrei într-un simplu butoi? Oare de ce nu vin #rezistenții să pună lumânări și la Ministerul Justiției? Crede cineva că Hans Klemm s-a dus la Mihai Fifor pentru a discuta subiecte din agenda bilaterală, fără abordarea subiectului rețelelor din Caracal?”, se întreabă  Marius Ghilezan în editorialul din România Liberă.

Jurnalistul se întreabă, de asemenea, dacă „ministrul Justiției a făcut exces de zel din prea multă emoție și compasiune pentru familia Măceșanu, sau pentru a da un semnal partenerului strategic, la fel ca, mai demult, Norica Nicolai, șefa comisiei de anchetă a închisorilor secrete ale CIA din România?”.

Încercând să afle dacă nu cumva în acest moment se repetă „acțiunea de extragere a soldatului care l-a ucis pe Teo Peter de către alt ambasador american”, Marius Ghilezan scrie: „Oare în cazanul improvizat au ars și organele, sau vom afla peste zece ani, ca-n cazul profesoarei de la Slatina, dispărută, că animalele le-au înfulecat? Oare procurorii și polițiștii nu vor onorurile societății pentru o lovitură de excepție dată unui cartel al traficanților de minore? Oare vom vedea vreun capăt de rețea, vreun magistrat, vreun polițist, vreun mahăr local pus sub acuzare, sau tot ce e val ca valul trece? Oare înțeleg și juveții #rezist că statul paralel există? A apărut în aceste zile în toată splendoarea. A strălucit pe ecrane. Și nu e un extraterestru”.

Citiți textul integral AICI.

…………………………………………..

Ana Birchall explica de ce a informat-o personal pe mama Alexandrei despre rezultatul IML: Au fost discutii de la mama la mama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.