Andrei Caramitru (USR) – Un „nepot vitreg al ideilor iluministe aruncate în plină degringoladă progresistă a neomarxiștilor de astăzi”

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, i-a răspuns politicianului Andrei Caramitru (USR), după ce acesta a afirmat că un om cu „valori clare în viață” poate fi mai bun decât un om care „respectă regulile Bisericii”.

PS Ignatie spune că lui Andrei Caramitru îi lipsește claritatea logică a unui iluminist și devine „nepot vitreg al ideilor iluministe aruncate în plină degringoladă progresistă a neomarxiștilor de astăzi”.

„Citind postarea lui Andrei Caramitru “despre spiritualitate și ierarhia religioasă”, m-am gândit instantaneu cum ar fi să-mi exprim și eu un punct de vedere despre “materia neagră” din Univers, despre care nu știu aproape nimic și despre care nici fizicienii nu sunt siguri dacă există sau nu. Cu alte cuvinte, să am pretenția abuzivă de a emite păreri “solide” despre un subiect, pe care nu numai că nu îl stăpânesc, dar nici măcar nu posed dexteritatea limbajului de specialitate. Intenția lui Andrei Caramitru este poate una bună, însă efectul este de-a dreptul iluminist.

Continue reading AICI

………………………………………………..

 Căci unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus,  Care S-a dat pe Sine preț de răscumpărare pentru toți, mărturia adusă la timpul său. (Biblia, I Timotei 2:5-6)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.