GRECIA – Ceartă „sfântă” pentru plata preoților

Tăvălugul care trece peste Biserica Ortodoxă din Grecia, și nu numai, trece și peste Biserica Ortodoxă Română, stăvilit pentru moment prin atitudinea și decizia PF Daniel de a interzice preoților ortodocși să participe la Marșul pentru Viață – motivând că “ei ”  au  Catedrala Mântuirii Neamului!

Reformă controversată în Grecia: preoții să nu mai fie plătiți de stat

Probabil că nu există o Biserică mai puternică în Europa decât cea ortodoxă greacă. E una dintre cele mai bogate instituţii din ţară şi religia figurează în Constituţie. Însă un acord istoric încearcă să şteargă rolul bisericii de stâlp al societăţii greceşti, stipulând că preoţii nu vor mai fi plătiţi de stat. E o reformă care ar elibera 200 de milioane de euro pe an din bugetul statului. Dar preoţi precum Konstantinos Michaelidis văd acest lucru ca pe o ameninţare la adresa subzistenţei lor.  Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:00 și în reluare sâmbăta la ora 17:30.

Konstantinos Michaelidis, la serviciul divin din biserica sa din Atena. Când oficiază liturghia, uită că în afara zidurilor se desfăşoară, aprins, dezbaterea despre cine ar trebui să-i plătească salariul. Statul vrea să-l concedieze pe Michaelidis. Pe viitor, Biserica ar trebui să fie cea care să-i plătească cea mai mare parte a salariului. Pentru grecii cei foarte credincioşi, acest lucru e aproape o revoluţie.

Continue reading Digi24.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.