„Ierusalim este capitala eternă a statului evreu. Nimeni nu poate să nege acest adevăr“

by George-Andrei Cristescu

Marian Vanghelie a reacţionat la discuţiile controversate generate de posibila mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, fiind de părere că nerecunoaşterea Oraşului Sfânt drept capitală a statului evreu înseamnă „a nu avea curajul de a spune cine suntem şi cum am ajuns aici“.

Cititi si: Ambasadorul palestinian la UE susţine că Morgherini i-a confirmat că niciun stat UE nu-şi va muta ambasada la Ierusalim

Preşedintele Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), Marian Vanghelie, e de părere că mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este „un gest normal al unei identităţi curajoase şi permanente“. Marian Vanghelie subliniază că, în ciuda faptului că România e o ţară liberă, „parte integrantă a lumii democrate“, acesta a observat o „o frică nejustificată“ a ţării de a continua politica intereselor strategice. „Eu nu înţeleg unde s-a pierdut curajul nostru“, a precizat politicianul.

„Curajul de a spune lumii că dreptul istoric, biblic al unei naţiuni la o capitală nu poate fi încălcat de nimeni. Ierusalim este capitala eternă a poporului şi statului evreu. Nimic şi nimeni nu poată să nege acest adevăr. Istoria Israelului înseamnă istoria Ierusalimului. Istoria noastra creştină, identitatea noastră spirituală şi naţionala, marile noastre momente de curaj provin din istoria Ierusalimului. În Ierusalim, pe marea cruce a suferinţei s-a născut speranţa noastră ca popor europeană“, a mai adăugat fostul primar al Sectorului 5 din Bucureşti.

Este dreptul nostru de a spune lumii de unde venim

De asemenea, Vanghelie a mai spus că nerecunoaşterea acestor „adevăruri istorice“ e un act de laşitate, care înseamnă „ a nu avea curajul de a spune cine suntem şi cum am ajuns aici“.

„A justifica opoziţia personală la recunoasterea Ierusalimului ca şi capitala eternă a poporului şi statului evreu cu apartenenţa la organizaţii vremelnic organizate şi vremelnic conducătoare înseamnă a nu avea curajul de a recunoaşte drumul nostru alături de popoarele lumii. (…) Este dreptul nostru de a spune lumii de unde venim şi cum dorim sa ne continuăm drumul în istorie.  Curajul nostru în timp a scris şi a făcut istorie. Restul nu este decât politică măruntă, orgoliu personal nemăsurat şi pierderea noastră în oceanele timpului“, a conchis politicianul.

Citeste mai mult: adev.ro/p7wpq9

___________________________

Cititi si.

Federica Mogherini ar fi dat asigurări că nici un stat din UE nu își mută ambasada la Ierusalim

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s