7 Atenționări pentru Trezirea ta Spirituală (și a Bisericii)

by Paul Dan

Cum poți să te asiguri că anul acesta îți va merge bine ca familie, ca individ, ca biserică? Ne aflăm în vremurile din urmă și lucrurile par să devină din ce în ce mai haotice. Dumnezeu știe asta și în scrisoarea Lui pentru vremurile din urmă El dă şapte sfaturi pentru şapte biserici care sunt direct aplicabile si la nivel individual.

Primul sfat: nu fi un fanatic religios 

In cartea Apocalipsa prima biserică abordată de Domnul Isus este cea din Efes. Credincioșii din aceasta biserică erau campioni în tot felul de fapte bune și chiar excepționale. Mai mult, ei lucrau din greu si nu obosiseră. Insă aveau o problemă fatală. Făceau lucrurile mecanic fără nici o afecțiune. E ca si când ar fi fost angajați la fabrica de fapte bune. 

Activism religios fără dragoste de Dumnezeu și fără dragoste față de frați este fanatism religios!

Mulți vor fi surprinși să afle că Domnul respinge astfel de activism, ce nu izvorește din dragostea de Dumnezeu. Domnul avertizează că dacă biserica din Efes nu se pocăiește i se va lua statutul de biserică și va deveni doar o sectă. Activism religios fanatic îl au adventiștii. Ei sunt campionii faptelor care nu vin de la Dumnezeu. Sectarism se mai întâlnește la Magna Gratia, biserici Evanghelice osificate, și la neocalviniștii din America și Romania.

Al doilea sfat: să îți pese de martirii Creștini și să nu îți pese de invadatorii islamici 

Propaganda islamică i-a prostit pe multi crestini in Europa. Hoarde de islamici tineri bine hrăniți si puternici la trup au invadat Europa sub pretextul că sunt refugiati. In loc să rămână in țara lor sa își apere mamele, surorile, bătrânii lor, au fost trimisi de imamii lor să se ducă in Europa, să intre pe ajutor social, si să își ia neveste din anticristele  europene ca să facă cât mai mulți copii islamici.

In secolul I, biserica din Smirna urma să treacă printr-un necaz de 10 zile, adică deplin, care ducea la moarte. Domnul le-a spus să fie credinciosi până la moarte; și au fost. Multi martiri crestini din orientul apropiat au fost credinciosi până la moarte sub cruzimea si bestialitatea statului islamic. Să îți pese de refugiații creștini,  și să ignori complet pe invadatorii islamici. Nu crede minciunile lor!

Al treilea sfat: nu amesteca sărbătoarea creștină cu fărădelegea 

Un profet mincinos, Balaam, i-a învățat pe moabiți cum să îi păcălească pe evrei ca să îi invingă spiritual (Numeri 22). Balaam știa cum să aduca jertfe in felul evreilor, si i-a învățat pe moabiți ritualul jertfei evreiesti. Moabiții i-au invitat pe evrei la jertfa lor și au adus cu ei si prostituate  moabite, ca să combine ritualul religios cu imoralitatea. Evreii au căzut. Balaam moare de sabia israelitilor. Astăzi în multe biserici se întâmplă la fel. Se combină ritualul evanghelic cu indecența, lumesc, materialism, pornografie, și păcat. Multi pastori știu asta și în loc să urle de la amvon împotriva păcatului si a declinului spiritual, au ajuns doar niște șefi de ceremonii. Nu amesteca sărbătoarea crestină cu fărădelegea, s-ar putea să fii ucis de sabia Domnului!

Al patrulea sfat: nu lăsa pe Izabela să îți facă de cap în biserică 

In biserica din Tiatira o femeie ajunsese sa corupa congregatia. Ea isi zicea “proorocița”, iar pastorul si comitetul au crezut-o. Numai ca “proorociței” îi plăceau bărbatii de frunte ai bisericii. Si uite asa grupul de admiratori trăiau in imoralitate cu ea, sub ochii ingăduitori ai conducerii bisericii. Mânia Domnului Isus era extremă. Iată ce zice Fiul lui Dumnezeu, care are ochii ca para focului, şi ale cărui picioare sînt ca arama aprinsă…tu laşi ca Iezabela, femeia aceea, care se zice proorociţă, să înveţe şi să amăgească pe robii Mei să se dedea la curvie, şi să mănînce din lucrurile jertfite idolilor. (Apoc 2:18,20)

In decenile trecute în Romania a fost o intreaga modă cu “proorocițele” la penticostali. Multi pastori erau doar niste figuranti. Proorocița conducea lucrurile de acasa chiar daca nu avea computer. Pastorul predica, proorocița decidea.

Astăzi, vrajitoarea “proorocița” Heidi Baker are cărti in toate librăriile crestine din Romania, in special in Arad si Oradea. De ce pastorii evanghelici din Arad si Oradea nu duc o campanie de combatere a vrăjitoarei Heidi Baker? De ce lasa pe impostoarea asta să devoreze turma? Culmea, i se pregateste chiar si o conferințăa in Arad! 

Tot asa, adventistii țin la proorocița vrajitoare Ellen G. White până la moarte. Ei se afla sub vraja scrierilor ei. Sperăm intr-o ruptură cu influența acestei vrajitoare  intre adventisti si intr-o autentica reforma.

Al cincilea sfat: vezi să nu fii mort spiritual

In cazul bisericii din Sardes, moartea era o realitate devastatoare. Pastorul, comitetul si majoritatea bisericii erau atât de morti spiritual incat nici nu isi dădeau seama. Ei contau pe faptul ca le mergea numele ca sunt vii. Printre ei erau doar câțiva care aveau viața veșnică. Esti viu spiritual? Ai Duhul Domnului? Citesti Scriptura? Îți vorbeste Domnul? Trăiesti in sfințenie? Îți pasă de frați? Vestești numele Domnului?

Al șaselea sfat: apreciază dragostea Domnului pentru tine 

Biserica din Filadelfia avea o caracteristica fundamentala; stia ca este iubita de Domnul. Iată că îţi dau din ceice sînt în sinagoga Satanei, cari zic că sînt Iudei şi nu sînt, ci mint; iată că îi voi face să vină să se închine la picioarele tale, şi să ştie că te-am iubit (Apoc 3:9). Toti stim ca Domnul ne iubeste, dar de multe ori ignoram dragostea Lui. Pentru multi, este importanta dragostea de pe Facebook sau Instagram. Pentru multi, magulirea reciproca pe social media este mai mult decat partasia placuta cu Domnul si dragostea Lui. Cel mai important lucru pentru succesul spiritual in anul 2018 este aprecierea dragostei Domnului. Rămânând in dragostea Domnului Isus ne face să îi fim loiali, ne face sa îi slujim intr-un fel in care El aprobă, ne face sa respingem dragostea imorala, ne ajuta sa respingem “proorocițele” contemporane cat si ereziile contemporane. Vom citi Cuvantul, vom discuta Cuvântul cu familia, vom trăi Cuvantul acasa si in societate, pentru ca dragostea lui Hristos ne constrînge fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit. Şi El a murit pentru toţi, pentruca cei ce trăiesc, să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei (2 Cor 5:14-15).

Al şaptelea sfat: vezi că, dacă trăiesti doar pentru avere, s-ar putea să nu fii născut din nou

Autosuficiența materială a bisericii din Laodiceea Îl făcea pe Domnul Isus să vomite. Prosperitatea materiala a bisericii contemporane este uriașă. Multi declara pe Facebook sau in alte circumstante urmatoarele: Sînt bogat, m’am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic (Apoc 3:17). Spre surprinderea noastra, Domnul Isus iubeste si pe materialistii contemporani din biserica. Îi iubeste ca sa îi salveze (mântuiască). Daca esti unul din acestia, te sfătuiesc să primesti invitatia Domnului Isus. Poate fi ultima ta șansă. Iată Eu stau la uşă, şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine. Celui ce va birui, îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie. Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul (Apoc. 3:20-22).

Sursa: ioan8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.