Zilele acestea se decide viitorul Roșiei Montane

de-clickROȘIA MONTANĂ: NOMINALIZAREA LA UNESCO ÎN PERICOL!

Dacian Cioloș are o ultimă șansă pentru a face lucrul corect și a semna pentru asumarea de către statul român a nominalizării Roșiei Montane în Patrimoniul Mondial UNESCO! Însă prim-ministrul Cioloș e pe cale să uite toate angajamentele făcute în fața a milioane de români și se pregătește să nu ia nicio decizie privind depunerea dosarului.

Cere-i și tu lui Dacian Cioloș să semneze pentru UNESCO

O echipă dedicată din Ministerul Culturii a realizat “cel mai solid dosar de până acum al României la UNESCO”. Declarațile ministrului Culturii, Corina Șuteu arată însă pericolul pentru localitatea din Apuseni: “Totuși, dosarul finalizat nu a fost (încă) asumat de Primul Ministru. Este ultimul pas de care mai depinde înscrierea sa oficială pe agenda UNESCO și recunoașterea internațională a Roșiei Montane ca sit unic în lume”.

În ultimul an am crezut, sau mai degrabă mi-a plăcut să cred că susținătorii proiectului minier au abandonat lupta. Nemaiavând bugete de milioane de euro pentru publicitate și alte cheltuieli, m-am gândit că nu vor mai putea cumpăra bunăvoința autorităților. Dar, se pare că m-am înșelat. În spatele ușilor închise, lobby-ul a acționat eficient și așa cum se arată, a reușit să-l convingă pe Dacian Cioloș să se răzgândească privind nominalizarea Roșiei Montane în lista patrimoniului UNESCO.

Dacă suficient de mulți dintre noi semnăm această petiție și să îi anunțăm și pe alții să semneze, atunci în mod sigur Dacian Cioloș va trebui să ia în seamă dorința noastră și influența industriei miniere va slăbi în mod dramatic. Deocamdată vocile susținătorilor distrugerii Roșiei Montane sunt singurele care se aud prin birourile Palatului Victoria. Hai să acționăm împreună și să-i cerem toți, acum, să semneze pentru UNESCO.

Da, semnez pentru a-l convinge pe Dacian Cioloș să nominalizeze Roșia Montană pentru UNESCO

Uniți Salvăm!

Roxana Pencea și echipa de-clic

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.