CARE OR AVEA NOROC…?

 imillennium_cabecera2Am un gând. Și nu știu cum să-l spun că sunt sigură că am să șifonez pe multă lume. Uite…mă uit la generația asta de smiorcăiți…cum le zice? Millenium…ok, sună mai bine. Dar mă uit la ei și mă gândesc că dacă fetele mele ar fi să meargă acuma la facultate mi-ar fi groază să le las la studii “superioare”…na , uite că și asta sună prost. Oare ce or învăța copiii ăștia de se comportă ca niște idioți? In nici un caz nu învață să gândească. Cineva gândește ce să-i învețe și nu gândește spre binele lor. Da…informație este până-i lumea. Dar și aia este manevrată din umbră ca să servească te miri ale cui interese… Și tu, părinte iubitor plin de intenții bune îți trimiți copiii la școli scumpe și dai tot ce ai pentru educația lor și ei se îndobitocesc pur și simplu… că am mai văzut noi de-astea prin țări comuniste odinioară.
Acuma, situația este așa cum este, dar mă întreb ce-i de făcut? Că fără educație nu poți să-i lași – că fără tehnologie nu se mai poate trăi, și dacă îi trimiți nu-i sigur că nu-i pierzi. Am ascultat niște calcule și rapoarte de te ia cu sughițuri; cîți copii buni se pierd odată ce s-au emancipat pe la școlile noastre liberale. Că parcă toți nebunii s-au adunat acolo să predea…vai de predarea lor.
Ok, nu aveți copii? Nu vă bucurați că tot ajungeți să beneficiați de serviciile generației viitoare. Că uite ăstia vor decide dacă să ne lase să murim sau să nu ne lase să trăim. Doctori, ingineri, avocați și politicieni de cea mai înaltă cult – ură. Oare asta o fi însemnînd cultura?
Păi ăsta era gîndul. Și tare aș vrea să închei pe o notă pozitivă. Hai să încerc… Păi …ăștia care o să aibă noroc or muri mai repede …

by Rodica Botan

(sursa)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s