Pentru ce ar trebui să dea socoteală Laura Codruța Kovesi? (I)

După un deceniu petrecut în înalte funcții judiciare

kovesi-na72z3ub48După două mandate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și un mandat încheiat și altul început de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, se ridică mai multe semne de întrebare asupra probității morale și profesionale a celui mai mediatizat și decorat procuror din România.

După un deceniu petrecut în înalte funcții judiciare, Laura Codruța Kovesi ar trebui să lămurească mai multe chestiuni care fac să planeze asupra sa inclusiv suspiciuni de natură penală, de la favorizarea făptuitorului la folosirea influenței ori a autorității în scopul obținerii de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Cele mai multe suspiciuni sunt legate de perioada în care Laura Codruța Kovesi a deținut funcția de procuror general al României.

Favorizarea principalilor ciraci ai lui Băsescu

O primă suspiciune este legată de favorizarea principalilor ciraci sau colaboratori ai fostului președinte Traian Băsescu, cel care a numit-o în înaltele funcții judiciare, în perioada în care a deținut funcția de procuror general al României.

Astfel, Elena Udrea a fost favorizată în celebrul dosar ALRO (30/D/P/2007), în care a fost cercetată de DIICOT sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat și tentativă de subminare a economiei naționale, comise în perioada în care avea calitatea de consilier prezidențial și șef al Cancelariei prezidențiale.

Continue reading Cotidianul.ro

Cititi si:

Dosar Cotidianul: O nenorocire pentru România – Traian Băsescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s