Soţul unei orădence, considerat erou în Statele Unite după ce a murit încercând să-şi salveze un vecin

oradeanca-sot-1

Orădeanca Alina Silaghi şi cele două fetiţe ale ei sunt în doliu după ce capul familiei, Cristian, a murit încercând să-şi salveze un vecin, medic veterinar, care nu mai ieşea dintr-un siloz subteran de grâu.

 Dacă ce soţia lui a sunat la 911, Cristian a coborât în siloz să-şi scoată vecinul care nu răspundea la telefon, însă, din cauza lipsei de oxigen, a decedat şi el. Presa din Arizona spune că gestul bărbatului a fost unul eroic.

Totul s-a petrecut pe 9 august în Phoenix, Arizona. Cristian Silaghi ajunsese acasă după o cursă de New York, căci deţinea un business de transporturi maşini, când a vrut să-şi viziteze vecinul, pe dr. William Tryon, medic veterinar. Soţia Alina i-a spus însă că acesta a coborât în silozul său de grâu şi nu răspunde la telefon, în ciuda faptului că l-a sunat de mai multe ori. Şi asistentul său Juan Pablo Garcia coborâse în siloz să vadă ce se întâmplă, dar n-a mai ieşit.

Potrivit presei americane, Cristian Silaghi, originar din Satu Mare, n-a ezitat să coboare la rândul lui încercând să-şi ajute vecinul. Ce nu ştia el este că nivelul de oxigen din silozul adânc de 8,5 metri, era extrem de scăzut.

Pompierii au ajuns la faţa locului la circa 4 minute după ce Cristian a coborât în siloz şi, îmbrăcaţi în echipamente speciale şi dotaţi cu măşti de oxigen, au coborât să scoată victimele din depozitul de grâne. Dr. William Tryon murise deja, iar Cristian suferise un atac cerebral. Românul a decedat apoi, pe 10 august, în spital.

Atmosfera normală conţine între 20.8 şi 21% oxigen. Tot ce este sub 19,5 % este considerat “deficienţă de oxigen”. La punctul cel mai de jos al silozului, nivelul de oxigen era de doar 4%.

Contine reading eBihoreanul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.