Homosexualitatea se poate vindeca, susține un psihiatru american celebru

135546
de Andrei Nicolae

O agendă politică nu ar trebui să-i oprească pe homosexualii și lesbienele care doresc să se schimbe

Părintele Maxim Vlad:Anusul nu este organ sexual

De-a lungul timpului, mișcarea pentru promovarea homosexualității a urmărit mai multe obiective, pas cu pas, pentru a impune acest comportament ca normă în societate. Dacă primul pas a fost decriminalizarea, următorii pași s-au axat pe eliminarea homosexualității dintre bolile mintale.

 De altfel, Asociația Americană de Psihiatrie a afirmat atunci când a declasificat homosexualitatea ca boală mintală, psihiatrul Robert Spitzer a afirmat că “homosexualitatea a devenit doar o diferențiere normală mai degrabă decât un comportament psihiatric”.

Cu alte cuvinte, din comportament deviant, homosexualitatea a devenit, peste noapte, doar o diferențiere normală, precum culoarea părului. Odată realizat acest pas, în limbajul de specialitate, dar și cel de zi cu zi, s-a impus o nouă formulare: “orientare sexuală”.

Wikipedia afirmă că nu s-au aflat cauzele pentru care o persoană are sau nu o anumită orientare sexuală și că vechiul concept că “homosexualitatea este rezultată din dezvoltare psihologică defectuoasă, ca urmare a unor experiențe traumatice în copilărie, inclusiv a abuzului sexual” este bazat pe “prejudecăți și dezinformare”.

Evident, de-atunci și până acum nu s-au putut determina cauzele pentru care cineva are un comportament homosexual, apărând însă tot felul de teorii care mai de care mai trăznite, dintre care amintim pe cea care susține “homosexualitatea are șanse mai mari să apară la bărbații a căror mamă a dus la termen sarcinile în care a fost vorba de copii de sex masculin”. Aceiași teorie susține că “teoria nu mai este valabilă dacă bărbatul în sine este stângaci”…

În acest context, lobby-ul homosexual a impus ideea că o persoană poate avea orice “orientare sexuală”, ba chiar să și-o schimbe. Dar numai în sensul în care heterosexualitatea devine homosexualitate, niciodată invers!

În timp, această idee a devenit lege, la propriu, în multe societăți, iar “orientarea sexuală” este clasificată în aceeași categorie cu rasa sau etnia unei persoane.

Cu toate astea, unul dintre cei mai cunoscuți psihiatri americani, Dr. Nicholas Andrew Cummings (FOTO), a luat poziție publică afirmând că homosexualitatea se poate trata. Într-un articol publicat în USA Today, Cummings scrie că a tratat peste 18.000 de homosexuali de-a lungul carierei, dintre care unii doreau să se vindece de acest comportament, iar acest lucru le-a reușit.

Cummings, fost președinte al Asociației Americane de Psihologie, mai afirmă că nu i-a tratat decât pe homosexualii care au arătat că sunt motivați să scape de acest comportament. De-atunci și până acum, scria Cummings, rolul psihoterapiei în ceea ce privește orientarea sexuală a devenit foarte politizat.

“Activiștii LGBT par să fi convins publicul că homosexualitatea este o caracteristică moștenită. Spre consternarea mea, unele persoane și organizații din comunitatea medicilor care tratează sănătatea mintală par să fie de acord cu aceasta, deși nu cred că viziunea activiștilor nu este susținută de dovezi științifice”, a afirmat el.

Dr. Cummings consideră că, deși homosexualii merită dreptul de a se afirma ca atare, a susține că atracțiile între persoane de același sex nu sunt schimbabile este distorsiune a realității.

“O agendă politică nu ar trebui să-i oprească pe homosexualii și lesbienele care doresc să se schimbe și fiecare ar trebui să ia decizia proprie în acest sens. Oricare ar fi situația într-o clinică oarecare, a acuza de fraudă profesioniștii din întreaga țara care oferă tratament pentru persoanele informate și adulte care doresc să-și schimbe orientarea sexuală […]”

Continue Reading Active News.ro

______________________

 În România, există un site dedicat persoanelor care doresc să urmeze acest tratament: homosexualitate.ro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.