ALDE: „Ce face acum Erdogan în Turcia, DNA face de 10 ani în România”

În două zile (7-8 iulie), dosarul cu  450 de pagini este  verificat, semnat/aprobat de câteva persoane și diferite instituții ale…Statului de Drept!

alde-dolj.tzsr17hwka

Graba și superficialitatea organelor DNA  alarmant de dubioasă!

Înlăturarea tuturor adversarilor politici se pare că este principala trăsătură a politicii lui Erdogan după „lovitura de stat”. În acest sens, la Conferinţa de presă a ALDE Dolj, vicepreşedintele Dumitru Ghinea a precizat că „evoluţia Dosarului Tăriceanu s-ar încadra în acelaşi tipar”! Explicaţia se referă la faptul că, deşi doar acum două săptămîni procurorii au trimis în instanţă dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu (preşedintele ALDE), ÎCCJ deja a stabilit primul termen pentru 5 august 2016, în Camera preliminară, deşi magistraţii sînt în vacanţă!

Deputatul Ion Cupă a mers şi mai departe, făcînd, în exclusivitate pentru Cotidianul, declaraţia politică a anului: „Toată lumea vorbeşte acum despre abuzurile regimului din Turcia şi despre eliminarea adversarilor politici ai lui Erdogan, sub pretextul pedepsirii celor care au organizat lovitura de stat. Însă, nimeni nu vrea să vorbească despre fenomenul similar din România, adică de eliminarea adversarilor politici de către DNA din interese politice: ale lui Traian Băsescu în cele două mandate, iar acum, ca o prelungire, din interesul actualei Puteri! Practic, ce face acum Erdogan în Turcia, DNA face de 10 ani în România!

OPERAŢIUNEA „TĂRICEANU CONDAMNAT ÎNAINTE DE ALEGERI”

Îngrijorarea celor de la ALDE este accentuată de faptul că, în ultimele săptămîni, în spaţiul public se vehiculează tot mai des ideea că se urmăreşte condamnarea lui Călin Popescu Tăriceanu înainte de alegerile generale din toamnă în Dosarul „Mărturie mincinoasă”!

Pe site-ul „Grupul de Investigaţii Politice” (GIP), au apărut şi documentele care susţin această teză (http://www.grupul.ro/sistemul-vrea-sa-il-execute-pe-tariceanu-pana-la-alegerile-din-toamna/). Iată Cronologia faptelor, conform GIP:

– 6 iulie: Procurorul șef al DNA Brașov finalizează rechizitoriul prin care Călin Popescu Tăriceanu este trimis în judecată.

– 6 iulie: DNA Brașov trimite rechizitoriul la DNA București (se face un proces de predare-primire la Brașov, rechizitoriul e transportat la București, se face un nou proces-verbal de predare-primire la Bucureşti, dosarul este înregistrat șamd.)

– 7 iulie: După ce dosarul este preluat de DNA Bucureşti, procurorul şef de Secţie, Claudiu Dumitrescu, îl citeşte şi îl verifică „sub aspectul legalităţii şi temeiniciei”. Dosarul are peste 450 de pagini.

– 7 iulie: După ce procurorul Dumitrescu încheie „verificarea” dosarului, DNA redactează un comunicat în care anunţă că l-a trimis pe Tăriceanu în judecată.

– 7 iulie ora 15.20: DNA publică comunicatul referitor la trimiterea lui Tăriceanu în judecată.

– 7 iulie: Dosarul este trimis de la DNA Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (au loc din nou toate formalităţile legate de preluarea, predarea şi înregistrarea dosarului).

– 8 iulie: Se fixează un termen pentru audierea lui Tăriceanu la Înalta Curte în cameră preliminară. Deşi în dosar nu există prejudiciu, nu sunt arestări, sechestre sau alte măsuri preventive, termenul este fixat în plină vacanţă judecătorească, pe 5 august 2016.

– 8 iulie ora 11.31: Este redactată citaţia adresată lui Tăriceanu.

– 8 iulie 2016: Citaţia este semnată de Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se redactează înștiințări adresate inculpaților şi se fac toate celelalte formalităţi legate de trimiterea citațiilor.

– 8 iulie 2016 ora 12.40: Inculpații primesc citațiile și înștiințările.

Documentele de mai sus confirmă opiniile deja apărute în spaţiul public, conform cărora dosarul de peste 450 de pagini nu este citit de nimeni, întrucît nu ar fi avut timpul material necesar! Rapiditatea cu care s-au făcut aceşti paşi arată că se urmăreşte ca sentinţa în acest proces să fie pronunţată cît mai repede posibil, mai exact înainte de alegerile din toamnă!

Continuarea Cotidianul.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.