O mare Organizație Musulmană admite necesitatea revizuirii învățăturilor Islamului …

… “De aici a pornit extremismul religios”

tartus-city-bombing

Una dintre cele mai mari Organizații Musulmane din lume a recunoscut că extremismul religios izvorște din însăși învățăturile Islamului și crede că acestea trebuiesc revizuite pentru a fi acceptate de “lumea modernă”.

Yahya Staquf, un cleric indonezian, membru al mișcării islamice sunnite Nahdlatul Ulama (NU) a declarat că mulți musulmani nu mai cred în paradigma tradițională privind supremația religiei islamice. Prin aceasta, el a întărit declarația fostului Papă Benedict al XVI-lea care declarase că “Islamul nu e o religie a păcii.

La intâlnirea internatională a liderilor islamici moderați care a avut loc in Jakarta – Indonezia, mișcarea Nahdlatul Ulama (NU) a condamnat cu fermitate pe “colegii” lor musulmani, în special pe cei din statul islamic (ISIS) si al-Qaeda.

Continuăm să negăm sursa problemei, adică unele boli care se află chiar în interiorul Islamului”, a declarat Staquf, adaugand că “elemente rele ale Islamului sunt într-adevăr o parte a problemei extremismului”.

Participantii la conferinta au admis existenta unor “boli” in cadrul islamului si au cerut liderilor musulmani sa initieze modificari in legislatiile lor pentru ca acesta (islamul) “sa intre in consonanta cu lumea moderna”.

Magnus Ranstorp, expert în combaterea terorismului din Suedia, a declarat că aceste probleme trebuie să fie rezolvate doar de musulmani înșiși, fără ca Occidentul să intervină, relateaza Gospel Herald.

Efectele extremismului sunt în mod evident distructive in Orientul Mijlociu. Milioane de sirieni si irakieni si-au pierdut familiile si casele in urma atrocităților comise de ISIS. Femeile au fost violate și ucise, iar familiilor le-au fost confiscate bunurile.

Staquf a spus că învățăturile islamice sunt folosite de teroriști pentru a justifica astfel utilizarea violenței.

Pentru a fi în măsură să combată mișcarea jihadistă la nivel global, liderii mondiali și publicul larg trebuie să recunoască faptul că extremismul provine din învățăturile islamice”.

El a menționat că și în Indonezia musulmanii sunt răniți de colegi musulmani, și că trebuie găsită o cale în acest sens pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Sursa: http://afirmativ.com/2016/05/31

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.