Bogdan DUCA: De ce nu e bine să se recunoască ideea de „familie homosexuală”?

1dbf7ad«Aici, în acest context trebuie să vedem problema „căsătoriilor homosexuale”. Despre ce e vorba de fapt? E vorba despre subminarea ideii de familie. Vedeţi cum mulţi, chiar şi dintre noi, cei care apărăm familia, folosesc expresia „familia tradiţională”». (Bogdan DUCA)

De fiecare dată când se ridică la fileu subiectul cu aşa numitele „căsătorii” homosexuale, noi, cei care ne împotrivim lor, suntem acuzaţi că am fi nişte intoleranţi fără suflet, care nu respectă libertatea celorlalţi.

În definitiv, ni se spune, care ar fi problema? Nu te obligă nimeni să fii homosexual, aşa cum nu îţi interzice nimeni să rămâi creştin. Pur şi simplu, fiecare celebrează dragostea şi credinţa după cum îl duce capul, într-un climat de „toleranţă”.

Şi apoi, cine sunt creştinii care se opun ideii de dragoste, chiar dacă e ea mai fistichie? Nu se spune chiar în Biblia lor că „dacă dragoste nu e, nimic nu e”? Sau, mă rog, se spune într-un cântec care parafrazează Biblia, dar ….tot pe acolo.

 Problema „căsătoriilor homosexuale” ar putea părea, în lumina celor spuse mai sus, o problemă benignă. Aşa cum nu ne dăm cu capul de pereţi că există prostituţie în România, sau că practic nu mai e tânăr student care să nu fi încercat experienţa de a fuma „iarbă”, am putea să nu ne dăm cu capul de pereţi pentru că unii homosexuali vor să se „căsătorească” între ei. În definitiv e mai bine că se aşează în cupluri stabile, decât să o ţină într-un dezmăţ de-o viaţă, nu?

 Vă asigur că într-o lume cu adevărat tolerantă şi fără agende ideologice ascunse aş fi întâiul de acord cu acceptarea acestei instituţionalizări: nu i-aş spune „căsătorie”- aş propune să îi găsim un nume al său- şi toţi am trăi fericiţi, într-un armistiţiu până la Judecata finală.

 Dar povestea cu „căsătoriile homosexuale” nu poate fi privită doar din unghiul unui „sfânt Valentin” sau „Dragobete”,rozaliu şi bucolic al homosexualilor.

Povestea „căsătoriilor homosexuale” depăşeşte cu foarte mult chestiunea propriu-zisă a homosexualilor. Ca de altfel toată mişcarea LGBTAQIplus, care pare să aibă mai mulţi activişti heterosexuali decât homosexuali.

Când se vorbeşte de „căsătoriile homosexuale” se vorbeşte de fapt despre o pagină din revoluţia culturală, în plină desfăşurare,care transformă societatea noastră occidentală, creştină, capitalistă, prosperă şi umanistă, într-o societate a(nti)creştină, socialistă şi neoliberală, de dependenţi de stat şi transumană (conceptul se vehiculează, nu l-am inventat eu).

Nu trebuie să priviţi „căsătoriile homosexuale” separat de aşa-numitul „umanism” ateu, care este explicit anti-creştin şi vrea să ducă separarea religiei de Stat – o realizare a modernităţii, într-o etapă ideologică, a separării religiei de societate.

Nu trebuie să ignorăm efortul de depăşire al umanităţii: uciderea copiilor concepuţi dar încă nenăscuţi a devenit o practică „contraceptivă”. Eutanasierea bătrânilor şi bolnavilor nu mai ridică vreo dilemă morală, căci preţul vieţii a scăzut foarte mult la bursa valorilor acestei brave lumi noi.

Nu trebuie să privim departe de ce se întâmplă în şcolile şi universităţile din întreaga lume occidentală (inclusiv în România), căci ele formează elita de mâine şi de poimâine, nu?

Vedem acolo cum e un proces întreg de lepădare de marea cultură occidentală şi de adoptare a unor curente ideologice menite să provoace dispreţul tinerilor studioşi faţă de propriile rădăcini ale Occidentului.

Libertatea spiritului este încurajată doar dacă este o critică contra propriilor valori şi dacă este una dependentă de moda vremurilor.

Continue reading bogdanduca.wordpress.com

Advertisements

One thought on “Bogdan DUCA: De ce nu e bine să se recunoască ideea de „familie homosexuală”?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s