Românul care a avut curajul să se opună Barnevernet, plătind cu job-ul din Norvegia, reacție față de melodia celor de la Taxi

george-alexander

De când maneliștii exprimă aspirația noastră?

de Răzvan Marinescu

Povestea lui George Alexander a devenit celebră după ce a fost nevoit să demisioneze din sistemul norvegian de învățământ ca urmare a criticilor aduse Protecției Copilului din Țara Fiordurilor și a declarației prin care a spus că „Occidentul l-a ucis pe Dumnezeu”.

George Alexander, care este și editorialist al ActiveNews, a reacționat și după controversatul manifest al trupei „Taxi”, acesta a scris pe Facebook „Eu nu cred că Dumnezeu preferă spațiile mici”.

”Îmi pare rău! Dar, pur si simplu, eu nu cred că Dumnezeu preferă lemnul, adică, într-un fel, cariile!… Nu cred nici că Dumnezeu preferă spațiile mici, adică locurile acelea înghesuite, mohorâte, rău-mirositoare, unde mulți îsi dau sufletul… De ce să experimentăm chiar acum visul unuia care s-a trezit străin în propria sa viață? De ce să ne lăsăm transformați în ceva ce nu suntem, totuși?! Maneliști în derivă, folcloriști care scriu “poezii”, deturnanți care eșuează, oameni care mint am văzut! Vedem în fiecare zi! “Măi, dragă!, – vorba cuiva- dacă ai crezut, fie si o dată, că Dumnezeu preferă lemnul si spațiile mici (?!), teribil vis ai avut!”.

Dar, de ce este nevoie să vii cu partea ta cea mai întunecată, demențială, urâtă, cu visele tale negre, să ne arăți drumul pe care ar trebui să mergem, momentele cuantice în viața noastră?!… De ce? De când maneliștii exprimă aspirația noastră? De când oamenii fără niciun orizont ne predică despre experiențele esențiale din viața noastră? De când cei mai săraci cu duhul îsi mai eliberează, câteodată, mintea si-atunci ne-mpărtăsesc revelațiile avute pe micul ecran, elucubrațiile, prefăcându-se că sunt sinceri, când ei sunt jalnici, închipuiți, ca orice măscărici într-o mascaradă?!… A ajuns Biserica în România să fie epurată, curățită, iluminată de către cântăreți de rock și prezentatori de știri, bezmetici?! Oare, ce vor să ne spună cei care atacă în haită?! Sunt ei modelele noastre morale?! Puritatea absolută?! Inexpugnabilă?! De ce să-l exploatăm, în jocul nostru inconstient, chiar și pe Dumnezeu acum?!

Continue reading ACTIVE NEWS stiri nefiltrate

***

Citiți și  Scrisoare deschisă către Mircea Cărtărescu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.