Britanicii, uluiți de frumusețea și puritatea copiilor români: „Ochii lor sunt magnifici”

a45

Un set de imagini cu români din Maramureș, publicate în Daily Mail, au stârnit un val de admirație printre cititorii publicației britanice. În zeci de comentarii, cititori din Marea Britanie, Statele Unite, Australia sau Franța se declară uluiți de frumusețea locurilor, dar mai ales de cea a copiilor români.

Fotograful Alex Robciuc a colindat peste o sută de sate răzlețite în regiunea muntoasă pe care occidentalii o numesc „Alpii Transilvăneni”, printre care Bârsana, Strâmtura și Breb, meleaguri unde localnicii refuza sa se racordeze la tehnologia si industria modernă.

Portretele zugravesc oameni din mai multe sate răsfirate in Maramures, ducându-si viata de zi cu zi, muncind, sarbatorind, contemplând, meditand, sperând – la fel ca toti oamenii. Particular in aceste fotografii este faptul ca, spre deosebire de majoritatea oamenilor, imersati continuu in lumea tehnologizata, sătenii nu sunt obisnuiti cu aparatele de fotografiat. Expresia chipurilor este complet naturală, ei nu stiu să-si contruiască o imagine, nu vor sa pară ce nu sunt. Grimasele captate de aparatul de fotografiat sunt pure si arată cât de complex poate fi un om in esența si simplitatea lui”, se spune in materialul din Daily Mail.

Reactia cititorilor publicației este uimitoare….

Continue reading http://www.aktual24.ro/britanicii-uluiti-de-frumusetea-si-puritatea-copiilor-romani-ochii-lor-sunt-magnifici/

11088997-974587399240726-8579597510666016276-o

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s