Maria Diana POPESCU: CURAJ, INTOXICAŢIA CU E. COLI LA NIVEL SUPERIROR E FATALĂ

Maria Diana Popescu, Ageroby Maria Diana Popescu, Stuttgart

EDITORIAL AGERO

Ce face executivul Cioloş? Programe. Şi atît. Programe cu rol  de a „impresiona” pînă la lacrimi cetăţeanul, dar, care, se vor aplica, zic miniştrii tehno, nu acum cînd arde cămaşa pe români, ci  hăt departe, prin 2020, cînd guvernul cu mandat scurt va dispărea de pe radare. După alegeri, euro-tehnocraţii lui Cioloş vor spune adio, fie că vor, fie că nu. Cei mai bogaţi miniştri de pînă acum (vedeţi declaraţiile de avere cu trimitere la Costin Borc, Anca Paliu Dragu, Vasile Dâncu, Mihnea Motoc, Achim Irimescu, Cristina Palmer, Marius Bostan) au decis austeritate pentru români, arătînd cu degetul bugetul sărăcit de atîtea jafuri nepedepsite. La fel au procedat miniştrii lui Emil Boc, perioadă în care, în România, penalii din Guvern şi Parlament au dat cele mai mari tunuri financiare, în timp ce tăiau rînjind, fără milă şi justificare, pensiile şi salariile românilor (cele mai mici şi mai umilitoare din Europa). Tot ei au închis 69 de spitale şi cămine de bătrîni, au scos bolnavii cu afecţiuni psihice din aşezăminte şi i-au lăsat liberi pe străzi, au desfiinţat zeci de mii de locuri de muncă, şi-au bătut joc de profesori, de medici, cărora Băsescu le-au urat drum bun în ţările calde la remuneraţie, şi-au bătut joc de tot românul muncitor, care a trăit, ca şi acum, pe caietul cu datorii. Şi mai face un lucru aceste cabinet tehno: Cioloş schimbă prefecţii din ţară şi directorii companiilor de stat. Pas cu pas, aşa cum a anunţat Iohannis prin titlul unei aşa-zice cărţi.

Temuta lucrare a lui Falcă

Dacă vreţi să vă reamintiţi de dictatura băsistă, faceţi rost de lucrarea de doctorat a finului său, Gheorghe Falcă, o fulminantă odă la adresa naşului Băsescu, care, prin laude justifică, mai degrabă, dicktatura  fostului preşedinte. Inginerul de drumuri şi poduri, Gheorghe Falcă a urmat din 2008 , de la distanţă, cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, iar apoi, ţuşti, la doctoratul finalizat cu oda adusă regimului curat-murdar băsescian. Gheorghe Falcă  îl prezintă în teza de doctorat pe Traian Băsescu ca fiind „unsul lui Dumnezeu, eroul salvator al României”, scrie Ancheteonline. Iată un pasaj din temuta lucrare de doctorat a lui Falcă, preluat din Ancheteonline: „Elementele arhetipale ale eroului salvator au fost folosite atât de echipa care s-a ocupat de compania lui Traian Băsescu, cât şi jurnaliştii care au acoperit campania electorală. Mitul eroului, care are încă un impact important în lumea modernă, accentuează dimensiunea teatralităţii politicului. Eroul apare, acţionează, provoacă adeziune, se încarcă cu puterea emanată de oamenii simpli, pe care îi reprezintă”. Un text de joasă clasă, în care apare şi Stolo, cu discursul din 2002: „Eu muncesc! Eu sunt economistul competent! Eu nu vin la ciolan! Eu îmi asum responsabilitatea”. S-a văzut clar responsabilitatea lui Stolojan, care nu-i străin de tunul financiar Danubiana”, dosar intrat deja  în atenţie! Întrebarea este, cum a girat domnul Mihai Coman, fost decan la Facultăţii de Jurnalism din Bucureşti,  o astfel de „capodoperă” toxică, bună de încadrat în estetica urîtului, grotescului şi deconstrucţiei intelectuale?

Intoxicaţia cu E. coli a învăţămîntului superior

Elaborarea unei teze de doctorat este, cu precădere, o activitate de cercetare fundamentală şi aplicativă, în baza unei descoperiri, menită a se încadra în preocupările de cercetare ştiinţifică din ţară şi/sau străinătate, care trebuie să aibă un cît mai mare procent de originalitate şi noutate, iar rezultatele obţinute în urma descoperirii să poată fi aplicate în soluţionarea unor probleme din domeniul respectiv sau din societate. Ce a descoperit Falcă în lucrarea sa? Că Băsescu este „unsul lui Dumnezeu! Sau cum chefuia fostul preşedinte în secret, în vreme ce poporul avea parte de cea mai cruntă austeritate din istorie! Făcînd o paralelă cu operele „marilor scriitori” scoase la celebrele edituri Jilava şi Poarta Albă,  cam asta înseamnă doctoratul pentru impostorii politici ai vremii! Şi, vai, ce apăsare pentru universitarii care girează astfel de compuneri de absolvent al cursurilor de alfabetizare! Dacă ar fi vorba numai de găluşca din Falca lui Gheorghe, dar există, nenumărate şi neştiute astfel de cazuri de intoxicaţie cu E. coli a învăţămîntului superior şi nu numai, lovit în moalele capului, cu un  curaj nebun, de aceşti doctori pe arginţi! Atrofierea laturii constructive a învăţămîntului este o realitate tristă şi apăsătoare, dată de Ciupercăria universităţilor private, apărute după ploile loviturii de stat din 1989 şi de turmele de doctoranzi şi doctori din regnul politic şi de te miri unde.

Continue reading Revista AGERO Stuttgart

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.