Mitingul de solidaritate de la Târgu Mureș: Dragă Europă, redați-ne dreptul de a fi OAMENI, care înseamnă mamă, tată și copii!

coman
Circa 1000 de persoane au participat, duminică, în Piața Teatrului din Tg Mureș – Mitingul de solidaritate „Pro Familia Bodnariu si Nan”. Organizat de grupul de inițiativă al creștinilor neoprotestanți, alături de Protopopiatul Ortodox Târgu Mures – 

(Bisericile Creștine  Penticostale, Baptiste și Independente din Târgu Mures, alături de  Protopopiatul Ortodox Târgu Mures, Conferința Transilvania de Sud a Bisericilor Adventiste de Ziua a Saptea și Biserica Reformată  Târgu Mureș)

“Prin aceasta actiune dorim sa ne aratam sprijinul si solidaritatea fata de familiile de romani Bodnariu Marius si Ruth, Nan Dumitru si Mihaela, cat si celelalte familii aflate in evidenta Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, afectate de deciziile flagrant abuzive ale Serviciului de Protectia a Copilului Barnevernet, luate cu incalcarea legilor internationale privind drepturile omului si chiar si a unor legi si reglementari norvegiene. Aceasta actiune reprezinta o forma de sprijin si impulsionare a autoritatilor romane pentru rezolvarea acestor cazuri cu totul speciale. Actiunea noastra este un protest public care exprima insatisfactia vizavi de ceea ce autoritatile romane au comunicat, au intreprins si au realizat pana in prezent in aceste drame de dimensiuni inimaginabile si solicitarea unei implicari mult mai ferme si determinate. Cu aceasta ocazie afirmam si marturisim ca familia traditionala este formata dintre un barbat si o femeie, iar copiii sunt parte a familiei, o binecuvantare primita prin darul procrearii de la Dumnezeu si nu trebuie sa fie proprietatea statului”, se arată în textul comunicatului-protest citit în cadrul mitingului, citat de Agerpres.

Pastorul și profesorul universitar Iacob Coman a susținut un discurs în care a subliniat faptul că singurul care are autoritate administrativă asupra familiei este Dumnezeu.

Iacob Coman a declarat: „Dacă sunt tați sau mame care greșesc, să fie pedepsiți ei, nu copiii care să fie vitregiți de tată și de mamă. Iar cei care nu doresc să facă copii, să nu aștepte ca hienele, copiii din pântecele femeilor noastre, ci să-și trăiasca fericirea exact cum și-au ales-o. Iar neamul acesta de oameni din secolul 21, de oameni simpli, contribuabili, cu puținul sau multul lor la societatea aceasta, să fie respectați. 

În încheierea discursului, Iacob Coman a spus: Vă rugăm din toată inima, dle președinte Iohannis, stimati senatori și parlamentari, dragă Europă: Redați-ne dreptul de a fi oameni, care înseamna: tată, mamă și copii […].

Adresăm mulțumiri Postului Credo TV pentru video.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.