Andreea Raicu, despre cum să trăieşti aşa cum simţi!

Andreea-Raicu-la-Iasi-02Și despre femeia care (zice ea) a ajutat-o să-şi schimbe viaţa!

S-a schimbat, nu s-a schimbat, care-i realitatea cu Andreea Raicu? De fapt zice ea, că da, dar apoi spune că „Eu nu m-am schimbat, am schimbat doar perspectiva din care mă uit la lucruri.

… una dintre persoanele care a ajutat-o să descopere răspunsul real şi profund la întrebarea  „Cine sunt eu?“, este Rupda, unul dintre discipolii învăţătorului spiritual OSHO (adev.ro/nv2oac)

„Eu nu m-am schimbat, am schimbat doar perspectiva din care mă uit la lucruri. Sunt lucruri pe care nu am cum să le schimb, dar trebuie să mă schimb eu dacă ele mă deranjează. Copilul se adaptează la ce doresc părinţii, ne abandonăm cumva, ajunge adult şi nu se mai bucură, caută mereu confirmări, nu mai trăiesc în prezent. De aceea, trebuie să aflăm care sunt condiţionările care nu ne lasă să ne trăim viaţa liber, ceea ce este foarte greu. Noi nu ştim ce nu ştim. Trăim în neştiinţă, în întuneric, spunem că aşa suntem noi, agitaţi, dar nu este aşa. Apoi ne putem întrebări şi căutăm un răspuns. Este un proces foarte greu”, mărturiseşte Andreea Raicu. (adev.ro/nv2oac)

„Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu să fiu deschisă, să primesc cu bucurie tot ce-mi rezervă viaţa. Fiecare om pe care îl întâlnim ne ajută să evoluăm. Uităm de noi, uităm cine suntem, dar prezentul este singurul care contează de fapt, nu viitorul şi nici trecutul”, spune Andreea Raicu. (adev.ro/nv2oac)

*

Omul de televiziune Andreea Raicu  se declară discipolă a cvasi-necunoscutei Rupda, la rândul ei discipolă  a filosofului indian Osho. Dar, căutând să-i afli numele real și complet al acestei Rupda, nu-l găsești. Rupda zice că e discipola lui  Osho, ale acelui filosof care și-a întemeiat propria filosofie de viață, un model de succes pentru el, acela de a face bani și a trăi ca un nabáb pe  spinarea credulilor care i-au cumpărat cărțile și au urmat modul de gândire al sex-gurului.

Depistat ca deosebit de periculos pentru orice societate, prin filosofia și stilul de viață promovat, Osho a fost expulzat din SUA și declarat persóna non gráta pentru Statele Unite ale Americii și alte state. Osho, un promotor al  imoralității libere, a deschis  Cluburi de meditație și de “refugiu religiosOsho. E  e adevărat, însă, că pentru a putea și intra la dezmățul filosofic (cunoaște-te și vei fi liber – lasă-te purtat de simțuri) trebuia ca mai întâi fiecare persoană doritoare de “asta”  să prezinte un document legal că sunt sănătoși și n-au SIDA. Iată, foarte pe scurt, ce înseamnă sintagma   Awakening of Love foarte mult fluturată de “cvasi necunoscuta” ocultă Rupda,  asta e filosofia Osho, aceasta e calea promovată de Rupda și Andreea Raicu.

Ei vin cu întrebări … capcană: Știi cine ești tu? …Se cred grozavi prin ceea ce spun, dar îi interesează nu doar faima lor, ci și banii discipolilor. Își vând cărțile, ideile, conferințele, imoralitatea și stilul lor de viață întunecat, în timp ce vor să lase impresia că aduc lumină și iubire. Dar nu aduc decât un stil de viață imoral și întunecat, neîplinire, dezamăgire și dezgust în viața oricăruia care aplică stilul lor de viață imoral.

După câte știm din media,  A.R. a avut numeroase aventuri, de crasă imoralitate,  fără să-și intemeieze o familie cum e tradițional în România și cum ne învață biserica creștină, alegând calea unei vieți imorale, egoiste, și, practic,  promovează un caracter al desfrâului.

De aceea, cei care stați încă în cumpănă discerneți cu grijă oferta unor astfel de vânzători de iluzii. Mai bine e să alegeți ce spun filosofii autentici, români, Gabriel Liiceanu sau Andrei Pleșu – persoane publice care și-au dovedit înțelepciunea prin operele scrise și prin funcțiile publice  încredințate, dar și prin faptul că și-au întemeiat familii bine consolidate pe credința creștină.

*

A nu ști Biblia, în speță Vechiul Testament și Noul Testament, pentru un european este un fapt de incultură îngrozitoare.” (Gabriel Liiceanu)

“Am cunoscut „oameni cu frica lui Dumnezeu” care se purtau ca oameni cu frica lui Dumnezeu. Se duceau la biserică în fiecare duminică, se spovedeau, țineau posturi, se rugau… Credeau în bunătatea lumii și încercau să o sporească prin purtarea lor. Își creșteau frumos copiii. Își onorau părinții și își îngrijeau bolnavii. Nu râvneau la ce nu li se cuvenea, nu erau trufași, nu huleau, nu înjurau, știau să distingă binele de rău și adevărul de minciună. Trăiau așa, ca oameni cu frica lui Dumnezeu, și asta le făcea bine. Știau să se înfrâneze, erau senini și înfruntau viața mai ușor. ” (Gabriel Liiceanu)

“Cred, din străfundurile morale ale ființei mele, că harul pe care-l primești ca slujitor al celei mai alese morale, nu-l poți tăvăli în șanț și că, atunci când în locul unui om hăruit apare la rampă un porc, harul acesta e pierdut pe vecie.” (Gabriel Liiceanu)

“Gândul suprem pe care îl putem gândi e Dumnezeu.” (Andrei Plesu)

“Există, în imaginarul colectiv, modelul, unanim acceptat, al „bunului creştin“. Bunul creştin e smerit, evlavios, blînd, cu atît mai „bun“, cu cît e mai „creştin“. Dacă urăşte ceva, urăşte păcatul. Niciodată pe păcătos. Îşi iubeşte aproapele pînă-ntr-atît, încît e gata să-şi răsfrîngă iubirea şi asupra duşmanului.” (Andrei Pleșu)

 “Iata pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecarui om. Caci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele.” [ Biblia (Eclesiastul 12:13-14)]

_________________________________-

Citiți și:

OSHO – gurul ocult citat de mulți „evanghelici”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s