Se judecă dosarul Rarinca sau continuă protejarea Liviei Stanciu?

Reacții la prima vedere

foto.vubkp0sx9gCornel Nistorescu

Cine a crezut la început că arestarea Marianei Rarinca a fost o simplă eroare a justiției române poate spune că s-a înșelat amarnic. Probabil că aparența de eroare judiciară ar fi fost convenabilă pentru toate părțile.
Datele de eroare grosolană i-au și adus Marianei Rarinca valul de simpatie și sprijinul aproape popular. Puțini și-au dat seama că în spatele acestei caz se ascunde un abuz al sistemului de justiție din România, orchestrat în a-și apăra capetele sistemului și puterea acestuia. Iar abuzul nu vine dintr-un simplu apetit de condamnat nevinovați. În spatele lui trebuie să se mai ascundă nenumărate alte mistere, infracțiuni și abuzuri.
Din păcate, viteza cu care apar și se sting evenimentele în România a obosit curiozitatea jurnaliștilor și, implicit, a opiniei publice. Un abuz ștampilat pe dosarul Rarinca impunea o măsură reparatorie și o sancțiune aplicată celor care au participat la el. Or, pedepsirea Liviei Stanciu și a Laurei Codruța Kovesi, cele care au decis desfășurarea accelerată și orientată a cazului Rarinca, ar fi putut să ducă și la descoperirea altor întîmplări incomode din culisele acestui dosar.

Citiți continuarea în Cotidianul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s