DUMINICA ÎNVIERII proslăvită de eroul probei la 400 de metri!

oly_a_chariots_of_fire_b1_576C.T. Cristian

S-a întâmplat  la Olimpiada din anul 1924 din Paris!

Era cu puțin timp înainte de începerea alergării la proba de 400 de metri. Alergătorii așteptau nerăbdători semnalul de start. Când îl primiră, participanții  se lansară într-o cursă amețitoare. Cund unul din ei s-a desprins din grupul comapct al sporivilor și a ieșit învingătorul probei de 400 metri plat.  Eric Lydell a reusit să alerge cei 400 de metri în 47,6 secunde – stabilind un record mondial.

Aceasta performanță a fost așa de proeminentă, încât toți erau siguri că Eric Lydell va câștiga și proba de alergare la 100 de metri. Iar alergarea urma să aibe loc duminica următoare. Dar ce mare surpriză! Studentul a refuzat cu toată hotărârea să alerge. Cel de-al doilea triumf îi era aproape asigurat, dar a refuzat categoric să ia parte la acea alergare care urma să aibă loc duminica. Reporterilor curioși, le-a explicat: “Domnii mei, în ziua de astăzi este bine să ai o convingere fermă: ziua de duminică este ziua Domnului, este o zi sfântă!”

În acea duminică în care a avut loc alergarea la proba de 100 de metri, Lydell a mers la Adunare, acolo unde se vestea Evanghelia în Paris.

   Probabil și tu drag cititor spui: “Și eu cred în Dumnezeu, dar nu este aceasta prea de tot?”  Acest student, sportiv, avea o hotărâre și o relație personală cu Fiul lui Dumnezeu, cu Salvatorul Isus Hristos. De aceea a crezut că nu era prea mult să-i dedice Domnului cinste de Ziua învierii Sale.

Ucenicii Domnului, de după învierea Sa gloriasă, aveau obiceiul ca duminica să fie împreună, la părtășie (prima zi de după ziua de sabat).

„În ziua dintâi a săptămânii, eram adunaţi laolaltă ca să frângem pâinea. Pavel, care trebuia să plece a doua zi, vorbea ucenicilor şi şi-a lungit vorbirea până la miezul nopţii.” (Fapte 20:7)

Citește: Eric Liddell – Misionarul care a devenit campion olimpic şi erou de film: „Chariots of FireEric Liddell erou de film CHARIOTS of FIRE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.