E timpul să-ți aduci aminte

lumanari-bis-sf-gheorghe-pitestiAdu-ți aminte de Făcătorul tău … până nu se întoarce țărâna în pământ … și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu

Eclesiastul 12.1;7

O ocazie deosebită

Un prieten a deschis sertarul dulapului soției sale și a ridicat un pachet frumos ambalat. În pachet era lenjerie, dar nu orice fel de lenjerie, ci una de mătase rafinată. Lenjeria aceea o cumpărase soția sa de la New York în urmă cu 9 ani, dar nu a folosit-o niciodată. A păstrat-o pentru o ocazie deosebită. „Cred că acum e ocazia potrivită“, îmi zise prietenul și așeză lenjeria de mătase lângă celelalte haine pe care urma să le ducă la pompele funebre. Soția lui tocmai murise. Întorcându-se spre mine îmi zise: „Nu păstra nimic pentru o ocazie deosebită; fiecare zi este o ocazie deosebită“.

Asemenea acelei femei sunt multe persoane. Păstrează cu sfințenie Biblia în bibliotecă pentru o ocazie deosebită. Când este vorba să-și aducă aminte de Creatorul lor, amână acest lucru pentru o ocazie deosebită. Când aud chemarea Evangheliei la adevărata viață primită prin credința în Mântuitorul, se gândesc să facă acest lucru când se va ivi o ocazie deosebită. Așa trece o clipă după alta, o zi după alta, un an după altul și ocazia deosebită nu mai apare. Această amânare pentru ocazia deosebită i-a dus pe mulți în pierzarea veșnică. Să ne lăsăm atenționați și să nu uităm că ocazia deosebită este acum!

Fiule, să nu se depărteze învăţăturile acestea de ochii tăi: păstrează înţelepciunea şi chibzuinţa! (Proverbe 3:21)

—————————————————————————————

Sursa: Sămânța bună

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.