Ce valori încurajezi?

Îmbrățișări gratuiteAtitudinea ta,  unde se situează?

 Reacționezi stereotip, în spirit de turmă, sau cu extravaganță,  poate cu normalitate și firesc, ori cu lașitate sau poate cu bun simț și grijă…

Dacă citești sau auzi pe cineva spunând: “libertatea mea de exprimare nu trebuie să jignească profund credința și religia celorlalți“, vezi că e ok, că e o expresie de bun simț?  Se pare că a mai fost rostită și de clasicii noștri…. Dar dacă e pronunțată de senatoarea grevistă de la PC Cristiana Anghel, care, cataloghează drept “mizerii” caricaturile revistei Charlie Hebdo? Ce vei crede? E ok cu ceea ce zice? Are sens și bun simț? Da, dar, totuși…

Nu pot și nu vreau să fiu Charlie !!! De ce să fiu Charlie? De ce să fiu Charlie când sunt Coloana Infintului, Masa Tăcerii, Pasărea Măistră, Poarta Sărutului, Cumințenia Pământului, Rapsodia Română și Luceafărul. De ce să fiu Charlie când sunt Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Emil Racoviță, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și Ștefan Luchian. De ce să fiu Charlie când sunt Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Tudor Vladimirescu, Badea Cârțan, Vlad Tepeș și Constantin Brâncoveanu. Câteodată sunt Mareșalul Antonescu dar când mi se întâmplă asta imediat sar unii la gâtul meu și îmi spun că așa ceva nu este permis. Sunt o femeie născută în România, cetățean român de naționalitate română, creștin ortodox care respectă credința și religia altor oameni. Regret uciderea ziaristilor/caricaturiști francezi de la revista franceză Charlie Hebdo dar eu, cu siguranță NU sunt Charlie Hebdo pentru că eu NU consider UMOR caricaturile cu Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, Sfântul Duh, Maica Domnului, Profetul Mahomed etc. Nu, acelea nu sunt caricaturi, acelea sunt niște MIZERII pe care nici un om cu mintea întreagă nu trebuia să le deseneze. Pentru că libertatea mea de exprimare nu trebuie să jignească profund credința și religia celorlalți“, a scris senatoarea pe Facebook.

Doamna senator e învățătoare  și știe să deosebească binele de rău.  Vedeți, dânsa a spus și un proverb românesc:  ‘ce ție nu-ți place, altuia nu-i face‘.

Aș aduce și un altul, mai furtunos, chiar două:  “Fiindcă au semănat vânt, vor secera furtună.” (Osea 8:7)

Cine seamănă nelegiuire, nelegiuire va secera, şi nuiaua nelegiuirii lui este gata.” (Proverbe 22:8)

Empatizăm cu  cei de la revista Charlie Hebdo, cu familiile francezilor secerați de acei teroriști. Dar mizeriile caricaturilor de la Charlie Hebdo, tot mizerii rămân. Ați văzut și poziția lui Popa Popa’s, le apreciază talentul artistic, dar îmi pare că nu agreează atitudinea din munca lor.

Să constatăm că societatea, în ansamblul ei,  nu are ochi pentru adevăratele valori, iar nonvaloarea și răul nu pot fi combătute bâjbâind, ci punând în locul lor ceea ce este benefic pentru omenire,  adevărul în iubire, bunătatea în moralitate și normalitate.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.