”Biserica, locul unde toată lumea își poate găsi liniștea sufletească!”

clipboard02_75E bine că acum ora exactă se dă  de la Palatul Cotroceni

Prima doamnă a României, Carmen Iohannis, a postat pe pagina personală de Facebook fotografii în care apare preşedintele României, Klaus Iohannis, în timp ce se roagă. Fotografia este însoțită de acest comentariu: ”Biserica, locul unde toată lumea își poate găsi liniștea sufletească!”.

Ipostaza este una neobișnuită pentru un președinte al României. Este fără precedent ca șeful statului să fie fotografiat în timpul unei stări de rugăciune și închinare, de meditare și reculegere înaintea Creatorului său pentru a primi putere în slujirea poporului, din această înaltă postură de președinte al României,  iar prima-doamnă să prezinte public astfel de momente.

iohannis-465x390Fotografia a fost postată de Carmen Iohannis, pe pagina de Facebook, în 2 ianuarie 2014, și a adunat în 13 ore aproape 5.000 de like-uri și zeci de redistribuiri. Gestul a stârnit și sute de comentarii.

Analiza momentului:

1) Este o stare normală ca omul să se închine Creatorului Său.

2)  Aşa vorbeşte Domnul: “Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui.  Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul.” (Ieremia 9: 23-24)

3) Mulți dintre votanții președintelui Klaus Iohannis, cum face un pas, strigă: Nu uita, noi te-am votat; nu-l pune pe Ungureanu, retrage-l pe cutare, vezi că cutare  s-a bucurat cu legionarii în închisoare (învățând de la ei, poate, lucruri bune)  – nu posta  o atitudine de închinare înaintea lui Dumnezeu, căci ne intristezi și ne ofensezi “crezul” nostru de atei, de yoghini, de confucioniști, de buduști, de islamiști, de închinători la homosexualitate, la materialism, la politicienism, la avere-înavuțire, la grandomanie, la micime…

4) Președintele României, teoretic și practic, el este mai aproape de a fi asemeni unui rege în fruntea poporului, decât orice altceva. El este și un model, dar și un suveran, este om dar este și “rege”.

5) “Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.  De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda. […] El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău...” (Epistola către Romani 13: 1-4)

Datoria noastră este să-i prețuim, să-i respectăm și să ne rugăm lui Dumnezeu pentru ei (pentru președinte, familia sa, pentru ceilalți înalți dregători ai țării…)

BRAVO, Domnule Președinte Klaus Iohannis!

BRAVO, Doamna Carmen Iohannis!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.