Strigătul unui țăran deznădăjduit

5taran306-IRENACătre BOR, Parlament și Guvernul României

Am primit la Redacție oful unui om de la țară, strigătul deznădăjduit al tălpii țării românești, cu rugămintea de-a face public demersul său, șlefuindu-l pe înțelesul mai marilor noștri.

Dar adresarea este de fapt către Ortodoxie, către BOR, Parlament și Guvern.

Omul nostru de la țară este nemulțumit de modul de gestionare al banului public și de atitudinea imorală a celor aflați în fruntea poporului român, ca factori de decizie executivă. Ei își fac legi și demersuri pentru îmbogățirea lor și sug sângele poporului care este înfometat și lăsat să moară treptat, dar repede, deoarece nici ajutorul pentru sănătate nu este dirijat spre ei, ocolindu-i în mod sistematic.

Conducerea ortodoxiei declara ca 87% din populatia țării este ortodoxa. Ortodoxia a primit de la guvern: bani, cladiri, pamanturi, paduri…..etc. In Romania s-au construit 4.000 de biserici si catedrale. Acum conducerea ortodoxiei face afaceri fara sa-i pese de popor, NU plateste nici macar impozit la STAT, iar preotii de la sate stoarce ultimul banut al țăranului motivand nevoile bisericii, dar noi țăranii, nici macar o pensie sociala NU avem!

Majoritatea preotilor si-au construit case mari, vile, si-au cumparat masini luxoase, iar unii mai lacomi se ocupa si cu ocultismul si cu afaceri murdare!

Guvernantii, din partea lor, dupa ce noi poporul i-am ales, au o singura dorința, sa se imbogateasca pe orice cale si sub orice forma. Unii se lauda ca au ajuns “baroni” posedand multa valuta!

Noi, poporul, trebuie sa le aducem aminte preotilor si guvernantilor ca, “țara este a poporului”, iar ei, sunt obligati sa dea socoteala cum administreaza banii nostri ai poporului!

Vine ziua cand fiecare va da socoteala in fata poporului dar si mai sigur in fata lui Dumnezeu pentru ca noi n-am adus nimic in lume si nici nu vom lua nimic din ea.” afirmă domnul Constantin, corespondentul nostru.

Într-adevăr, atitudinea ortodoxiei nu este una bună. Îmbogățirea preoților, directă și personală, nu sună deloc bine. Nici construirea Catedralei Mântuirii Neamului nu e o lucrare duhovnicească pentru binele și mântuirea poporului. Nu clădirile pompoase dau mântuirea, ci smerenia și evlavia preoților va ajuta. Să-i atragă la moralitate, la cinste, la adevăr, la Iisus Cristos.  Cel născut în iesle, nu va veni în Catedrale și nici în vilele pompoase ale mai marilor preoțimii de la orașe și sate. Dar preoții îi “atrag” cu cheltuială,  dar nu la încreștinare și credință, ci la păgânism, la icoane, la moaște, la cruci, la lumânări, la parastase – toate pe bani, pe mulți bani – în timp ce mântuirea a venit din Cer pe gratis, fără bani ați primit, fără bani s-o dați poporului.

Slujirea Samariteanul milostiv, pentru cel căzut, a făcut-o pe cheltuiala lui. Cel căzut n-a plătit nimic. De fapt era neputincios, căzut la pământ, lovit de soartă și criza în care se afla.

Unde-i mila și bunătatea, urmași ai … Domnului Iisus…?

Iisus Cristos, S-a sărăcit pe Sine ca să ne îmbogățească pe mulți!

Veniți-vă în fire, în minte, mai mari ai poporului!

Preocuparea preoțimii trebuie să fie educarea și binele poporului, mântuirea din starea de păcat, aducerea lui la Jertfa lui Isus Cristos, prin credință, ca să primească iertarea, prin pocăință! Și nu îmbogățirea și mai binele lor, ci acela al aproapelui lor, poporul român!

Dacă sunteți și suntem creștini, să învățăm de la Domnul Iisus Cristos și să trăim adevărul, urând minciuna și îmbogățirea (iubirea de bani e rădăcina tuturor relelor) și să trăim iubindu-L pe Dumnezeu și pe aproapele ca pe noi înșine. Așa să ne ajute Milostivul și iubitor de oameni, Dumnezeul cel viu și adevărat! Amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.