Aurul Smirnei…

SmirnaMYRRH – SMIRNA (Commiphora Myrrha)

Face parte din familia Tămâiei, este originală din Somalia și este a doua mirodenie care I-a fost adusă Domnului Isus de către magi. Este menționată în ”Ebers Papyrus”, iar în Biblie este menționată în Geneza 37 (prima carte din Biblie), când Iosif a fost vândut de frații săi Madianiților. Are proprietăți asemănăttoare cuTămâia.

Proprietăți terapeutice: Puternic antioxidant,Antitumoral, Antiinflamator, Antiviral, Antiparazitic, Analgezic.

A se folosi pentru: Diabet, Cancer, Hepatită, Infecții fungice (candida, eczeme, dermatite), infecții dentare, probleme ale pielii (piele crăpată, riduri, vergeturi)

Smirna

Este rășina unui mic arbore (Commiphora myrrha) cu ramurile ceruite si cu spini mari, care creste pe țărmurile deșertice ale Mării Rosii. Inzestrată cu o mireasmă specială si cu proprietăți vindecatoare exceptionale, smirna a fost unul dintre darurile pe care cei Trei Magi de la Rasarit le-au adus pruncului Iisus, în noaptea sfântă a Nasterii Sale.

Ce are atât de special aceasta plantă, încât să fie vrednică de a deveni un dar pentru Mântuitor? In primul rând, parfumul său, despre care se crede încă din Antichitate că îndepărtează toate ispitele si gândurile negre, predispunând sufletul la rugăciune si la meditație. Smirna este in traditia multor popoare crestine simbolul cumințeniei, înfrânării si înțelepciunii. Chiar in tradiția populară românească există expresii de genul: “Să stai cuminte smirnă” sau “A tăcut smirnă”, care ilustrează foarte bine valențele psiho-spirituale cu care este investită această rășină, adusă de pe tărâmurile pe care a pășit Iisus, împreuna cu apostolii Săi.

 

Forme de utilizare ale smirnei

 

Tinctura

Plantele biblice

Zece grame de smirna se lasa vreme de sapte zile sa se dizolve in 100 de ml de alcool alimentar de 90 de grade, intr-un borcan inchis ermetic. Dupa trecerea acestui interval de timp, preparatul se poate utiliza, administrandu-se intern o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, de 2-3 ori pe zi.

Infuzia

1-2 bobite de smirna se pun intr-un pahar de apa clocotita si se lasa vreme de o jumatate de ora. Smirna nu se va dizolva in apa, ci se va topi si va pluti la suprafata, in schimb va imprumuta aroma si ceva din proprietatile sale terapeutice apei. Se vor administra 1-3 lingurite din aceasta infuzie, de 2-3 ori pe zi.

Fumigația

Pe o tabla incinsa la foc (poate fi pusa pe un ochi de aragaz sau deasupra unei lumanari) se pune o bobita de smirna, care va incepe sa fumege, raspandind in incapere un miros specific. Daca rasina se aprinde, o vom stinge, intrucat flacara o va mistui impreuna cu substantele sale aromate, fara ca acestea sa se difuzeze in aer. In schimb, daca este lasata sa arda mocnit pe tabla incinsa, fumul care se va raspandi lent in incapere, de la bobița de smirnă (care nu trebuie sa fie mai mare ca o alună), va înmiresma atmosfera pentru o perioada de cel putin o ora, exercitându-si efectele terapeutice.

*

Câteva recomandări terapeutice ale smirnei

Guturai, gripă, bronșită – se ia de 3-4 ori pe zi o lingurita de tinctura de smirna, diluata intr-un pahar de apa. Acest preparat amarui si puternic aromat este un antimicrobian puternic, scade febra, combate extrem de eficient starile de greata si durerile de cap care apar in starile gripale. De regula, un tratament dureaza sapte zile, dar se poate prelungi pana la doua saptamani.

Oboseală, astenie – se iau 20-30 de picaturi de tinctura de smirna, diluate in putina apa, de 4-6 ori pe zi. Smirna are efecte invioratoare puternice, stimuland circulatia cerebrala si favorizand activitatea intelectuala.

Stări de neliniște, agitație psihică, incapacitate de concentrare – se fac fumigatii cu smirna in locul in care dormim sau, daca este posibil, chiar in camera de lucru. Parfumul deopotriva patrunzator si fin al smirnei actioneaza asupra unor terminatii nervoase ale organului olfactiv, avand efecte tonice psihice, eliminand anumite tensiuni emotionale si calmand impulsurile necontrolate venite din subconstient.

Indigestie, balonare – se iau 2-3 lingurite de infuzie, cu un sfert de ora inainte de a manca si la cateva minute dupa ce am mancat. Acest preparat are efecte stimulente puternice asupra digestiei, pe care o normalizeaza.

Sensibilitate la răceli (infecții respiratorii) – vom face fumigatii in camera in care dormim, in perioada in care ne simtim predispusi la raceala. Substantele volatile care vor fi raspandite astfel in atmosfera incaperii au efecte imunostimulente si antiinfectioase.

Circulație periferică deficitară (mâini si picioare reci) – se vor face frictionari energice al mainilor si picioarelor, cu infuzie concentrata de smirna (obtinuta din 3-4 bobite din aceasta rasina, la o jumatate de pahar de apa).

Precautii si contraindicatii ale smirnei

In primul rând, nu va fi folosită intern decât smirna procurată din magazinele si farmaciile naturiste, despre care se spune explicit pe ambalaj ca poate fi administrata pe cale orala. In momentul de față, se găsesc multe produse vândute drept smirnă, dar care au, pe lângă rășina naturală, multe alte adaosuri sintetice, extrem de dăunatoare pentru organism.
Smirna nu va fi folosită intern de către femeile gravide, intrucât poate conduce la aparitia contractiilor specifice nașterii.

Rodica Botan

————————-

Sursa: http://www.peginduri.com/2014/12/aur-smirna-si-tamiie.html

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.