Firea lui Pandele Florentin Costel

svsu smurd

Cultul “Florentin-Costel Pandele”, la Primăria din orașul  VOLUNTARI –  În prezentarea Primăriei din “Voluntari ” numele Pandele Florentin Costel apare de peste 150 de ori

AITUDINI ȘI CARACTERE

Printre oamenii din Ardeal și Transilvania s-a răspândit vestea bună că de când a intrat Boc să lucreze ca primar  la CLUJ NAPOCA (2008) altfel sunt tratați cetățenii, oricine are treabă aici la Primărie va fi primit operativ în rezolvarea problemelor sale, pe traseul normal al lucrurilor, nu cum se întâmpla pe vremea precedentului primar, Gheorghe Funar.

La fel, la SIBIU, în cei 14 ani de primar ai lui Klaus Iohannis (2000-2014), s-a încetățenit o bună practică la Primărie, a respectului între oameni, a unei atitudini pozitive care a dus faima orașului sibian peste tot în lume.

În contrast, atitudinea și Firea d-lui Pandele lasă foarte mult de dorit. El țipă și amenință pe niște cetățeni ai orașului Voluntari (creștini evanghelici) care vin cu necazurile lor la “Primăria lui”:

 logoprimarieLocul vostru e la pârnaie, mă! De-acum nu mă mai ocup  de străzi, mă ocup de voi. Mobilizez  de mâine 2.000 de oameni, vă dau statut de șmecheri, șmecheri-proști. Vă dau diplomă de șmecheri proști.  Din omentul de față nu mă mai ocup de străzi, mă ocup de voi.

Dar și D-na Firea însăși continuă să rămână jos în atmosfera lugubră a unor pretenții de copil rău și râzgâiat:

  • nu tace, cel puțin un timp, cum bine și uman zisese Ponta: “un timp trebuie să tăcem”. A trecut campania de denigrare, din campania de la alegeri, să începem să zidim iarăși ceea ce am dărâmat la mânie sau am ridicat pe temelii false.
  • ceea ce le este permis unora – cum ar fi C.V. Tudor, Gheorghe Funar – nu se poate accepta deloc  în practica doamnei Firea (fostă crainică de TV, producătoare de emisiuni, formatoare de opinii europene,  scriitoare, mamă tânără și iubitoare) să ațâțe focul urii față de președintele României  Klaus Iohannis (din 22 Decembrie 2014), atitudini respingătoare care pot coexista numai în românii super-naționaliști și limitați  de cadrul îngust și obscur prin care privesc  și gândesc ei lucrurile.
Gabriela Firea îl atacă din nou pe Iohannis

Nu astfel o cunoaștem și o simțim pe Doamna Gabriela Firea, ci caldă și altruistă. De aceea, avem toate motivele să sperăm că acest gen de practici vor dispărea și se va instala o atitudine de înțelegere, de compasiune și empatie față de ceilalți oameni, căutând să îndreptăm lucrurile pe calea iubirii și deontologiei profesionale (inclusiv la Primăria Voluntari).

Sursa foto:  http://www.primaria-voluntari.ro/info/presa.php/557/

http://situatiideurgentavoluntari.ro/index.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.