1. Minunea 2. Opinia scripturală
(1) Minunea care îi va face şi pe ATEI CREDINCIOŞI
Publicat: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 Sursa: romaniatv.net
Un barbat din Iowa a descoperit o apariţie extraordinară pe scoarţa unui copac. Aflat în trecere prin zonă, bărbatului i-a fost atrasă privirea de o siluetă foarte asemănătoare cu reprezentarea fecioarei Maria pe diverse icoane.
(2) Opinia scripturală
“Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. […] Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.“
Se presupune că se cunoaște Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu scris de profeții inspirați de Duhul Sfânt, Cartea canonică a creștinătății. Dumnezeu a poruncit ca omul să nu-și facă idoli și să nu li se închine, căci El este Duh, și cine i se închină Lui, să i se închine în duh și în adevăr. (Ioan 4: 24)
Dumnezeu pretinde ca închinarea, adorarea și lauda să i se aducă numai Lui, Creatorul și susținătorul tuturor lucrurilor, prin care S-a făcut și răscumpărarea omului din vina păcatului, prin credință și lepădare de neascultarea de El.
De-a lungul istoriei, oamenii – dar mai ales împărații și înalții preoțimii – au introdus obiceiuri nebiblice care sunt urâciuni înaintea lui Dumnezeu.
- împăratul Constantin cel Mare (272-337) introduce cultul crucii, deoarece el a văzut pe Cer imaginea unei cruci și ca urmare a folosit semnul crucii în războiul cu dușmanii săi (Conciliul din anul 325)
- cultul fecioarei Maria – Sinod Ecumenic de la Efes, din anul 431
Crucea ca obiect, materie, folosirea acesteia ca obiect “sfânt” în mâna preotului, este o mare eroare și abatere de la canoanele biblice. Să înțelegem că la acele Concilii din anii 325 și 431, s-a dus o luptă pentru a se lua o decizie, s-a votat. Dar ceea ce stă scris în Biblia canonică nu poate fi desfințat, sau votat cum și ce vrea să spună Dumnezeu. El e Tatăl nostru, creatorul, iar copilul său știe să citească și să înțeleagă ceea ce vorbește Tatăl. Cine îi este copil, cunoaște limba vorbirii Lui.
*
Oamenii ortodoxiei nu vorbesc în articolele lor despre Dumnezeu, despre Iisus Cristos, despre apostolul Pavel, dar în schimb vorbesc mult mai mult despre lucruri îndoielnice (discutabile), nebiblice în forma și conținutul prezentat:
- minunile sunt făcute de Dumnezeu, Singurul care face minuni (Binecuvantat este Domnul Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel, singurul Care face minuni. Psalm 72: 18
Dar publicațiile laice ortodoxe și cele ortodoxe, sunt pline cu sfinții “noștri”, minunile “lor”, moaștele “lor”, icoanele lor făcătoare de “minuni”.
Acum să vedem doar câteva dintre minunile de altă natură, la care omul se închină neștiutor:
Imaginea crucii din cartof:
Imaginea cu Liviu Dragnea pe un copac din Teleorman:
Imaginea din scoarța copacului:
http://adevarul.ro/locale/slobozia/copac-1_52bec3dcc7b855ff560cbff5/index.html
Pingback: O credință lesne închinătoare și crezătoare la orice | Revista ARMONIA - Saltmin Media
Pingback: O credință lesne crezătoare și închinătoare la orice | Revista ARMONIA - Saltmin Media