CREȘTINISM: China dorește s-o ia pe scurtătură

Guvernul chinez vrea să-și creeze propria chinachurches_lg„teologie creștină” 

by Beni Drădici

Creşterea protestantismului în China, este o realitate de neoprit care face ca guvernul să facă tot ce-i stă în putinţă să oprească fenomenul, conform portalului Protestante Digital.

 

Recent, un mediu oficial de comunicare, comunica voinţa guvernului chinez de a crea o „teologie creştină proprie” care să fie „compatibilă” cu cultura ţării şi cu ideea de „socialism” care este impusă de către autorităţile statului asiatic.

În ultimele luni, a crescut persecuţia creştinilor din China. Valului de demolări de biserici din ultimele luni (între 130 şi 200 de biserici au fost parţial sau total demolate în provincia Zhejiang, de la începutul lui 2014), se adaugă acum această intenţie de a împinge creştinismul pe „drumul socialismului”.

„Construcţia teologiei creştine chineze trebuie să se adapteze la condiţiile naţionale şi să se integreze în cultura chineză” a explicat Wang Zuoan, responsabil în Administraţia Statului pentru probleme religioase, citat de ziarul El Pueblo en Linea.

Responsabilul a recunoscut în declaraţia lui creşterea spectaculoasă a creştinismului în ţară. Conform lui Wang Zuoan, această „rapidă creştere” se datorează ” implementării unei politici religioase în ţară. În viitor, vom continua să impulsionăm dezvoltarea creştinismului în China”, a afirmat responsabilul chinez.

Această teologie în stil chinez „trebuie să fie compatibilă cu ruta socialistă a ţării”, a indicat Zuoan.

Conform cifrelor guvernului, în China există între 23 şi 40 de milioane de creştini protestanţi, care reprezintă între 1,7 şi 2,9 % din populaţie. Aproximativ 500 000 de persoane sunt botezate anual în comunităţile protestante chineze, se explică în acelaşi mediu oficial. Prin comparaţie, numărul de membrii al Partidului Comunist Chinez este de 86 de milioane de persoane.

Un faimos tratat de război chinez Sun Tzu (arta războiului) spune că „adevăraţii maeştrii în ale războiului, supun armata inamică fără să lupte”. S-ar putea ca această tactică să fie o subtilă strategie a guvernului, pentru a pune sub călcâi pe acel ce-l vede ca pe un inamic tot mai puternic în propria lui casă.

Citiți continuarea AICI

Sursa: http://benidradici.wordpress.com/2014/08/18/guvernul-chinez-vrea-sa-si-creeze-propria-teologie-crestina/

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.