DESPRE ATITUDINE…

406781_480838731981475_242904021_nby Rodica Botan

Atitudinea!!! Cel mai important lucru de ținut minte  …suntem responsabili de ea, de atitudinea noastră. Da…lucrurile nu merg întotdeauna bine; da …viața este adesea grea și complicată. Da…unii oameni ne calcă pe nervi și cu treabă și fără treabă – dar …de atitudinea noastră încă depind atât de multe lucruri importante. Că nu ce este în jurul meu mă afectează atât cât mă afecteaza ceea ce este inauntrul meu. Și mă pot otravi singură daca nu bag de seamă. Cu cât înaintez în viață cu atât îmi dau seama de exemplu că flexibilitatea în viața de fiecare zi în problemele care nu au de-a face cu valorile mele morale îmi este necesară ca apa și ca aerul.

Încerc să fiu flexibilă…aleg zilnic atitudinea asta…

Un alt exemplu la îndemână. Îmbătrânesc…( ca și voi de altfel, la orice vârstă ați fi). Pot să fiu mânioasă și să “refuz” să îmbătrânesc, sau accept realitatea și încerc să îmbătrânesc pe cât posibil grațios, păstrându-mi umorul și demnitatea în același timp. Este alegerea mea…este atitudinea pe care vreau s-o am…

Vă mai spun un lucru absolut sigur. Vom…muri într-o zi…Vorbesc serios. Știu că unora nu le place gândul ăsta dar …vă pot garanta că nu scăpam nici unul. Acuma…știm unde se duce trupul, că am văzut la înmormântări, dar…unde se duce sufletul? Unii se fac că nu le pasă și ignoră total existența sufletului. Asta este atitudinea lor…numai că într-o zi…cu sau fără vrerea lor se vor confrunta cu clipa aceea la care nu vrem să ne gândim acuma…Starea asta de ignoranță este tot o atitudine; o atitudine de care suntem responsabili.

Eu numa vă zic…că vreau să vă pun pe gânduri. Și nu pe toți…numai pe cei care au suflet și le pasă de el. ATÂT!

Sursa: http://www.peginduri.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.