Adrian Botez: O SCRISOARE OTRĂVITĂ

Adrian Botez“19.05.2014

Către: Ministerul Educației Naționale

În atenția: domnului ministru Remus Pricopie

Subiect: Implicarea societății civile în procesul de evaluare a conținutului noilor manuale școlare

Stimate domnule ministru,

Organizațiile semnatare vă solicită implicarea societății civile în procesul de evaluare a conținutului noilor manuale școlare, pentru a se evita ca atitudini discriminatorii sau antiștiințifice să ajungă în materialele educaționale. Solicitarea noastră se bazează pe angajamentul anterior al Ministerului, din martie 2012, de a ne implica într-un astfel de demers. Implicarea doar a anumitor culte religioase în acest proces ridică semne mari de întrebare în privința transparenței mecanismului de evaluare.

Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la mai multe aspecte:
De peste două decenii sunt folosite în școli manuale care promovează atitudini discriminatorii și instigatoare la ură. Este vorba în principal de manualele de religie, din care copiii învață că nu trebuie să vorbească sau să se joace cu copiii de altă religie sau copii necredincioși, că femeile nu sunt egale cu bărbații, că necredincioșii nu sunt egali cu credincioșii etc.;

Noțiunile de educație pentru sănătate sunt aproape absente, manualele de Religie promovând insistent, în schimb, “rugăciunea” ca posibilă soluție pentru orice problemă;

Numeroase manuale actuale nu țin cont de cel mai important criteriu specificat chiar în normele Ministerului: corectitudinea conținutului științific. În prezent sunt în uz anumite manuale de Geografie în care se menționează că Universul ar avea doar 6.000 de ani, în timp ce unele manuale de Biologie sau Istorie consideră creaționismul o teorie științifică; aceste abordări contravin flagrant principiului mai sus enunțat;

Într-un comunicat de presă difuzat de Patriarhia BOR , se afirma:
Noul Statut pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (2008) reglementează dreptul exclusiv al Patriarhiei Române în privinţa editării, tipăririi şi difuzării […] manualelor de religie […] (art. 163 alin. (3) și art. 166 din Statut, text consolidat 2011). […]

Având în vedere modificarea legislației bisericești în domeniul producerii și comercializării Sfintei Scripturi […] şi a manualelor de religie […], toate aprobările (binecuvântările) și avizele acordate de Patriarhia Română anterior intrării în vigoare în luna ianuarie 2008 a noului Statut pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române sau acordate de eparhii în domeniul de exclusivitate al Patriarhiei Române sunt nule.

O astfel de pretenție, fără acoperire legală, în cazul în care ar fi acceptată de Minister, ar institui un monopol cu consecințe grave atât financiare cât și în privința calității educației.

Salutăm precizarea explicită din setul de criterii de evaluare a manualelor de religie (aprobat de Minister sub nr. 652/07.05.2014) conform căreia:

Manualele nu vor avea un caracter denigrator în relaţie cu o altă biserică şi nu vor promova ostilitatea pe criterii religioase.
dar o considerăm insuficientă în condițiile în care nu se face nici o referire la atei, agnostici, nereligioși sau aderenți ai unor secte sau culte care nu sunt considerate, în mod uzual, “biserici” – islamic, budist, hinduist etc.;

De asemeni, considerăm necesară includerea explicită a unor criterii care să prevină discriminarea de gen sau denigrarea și cultivarea ostilității față de minoritățile sexuale.

Școlile din România sunt frecventate de copii provenind din familii cu diferite opțiuni religioase sau fără nicio religie. Ne exprimăm încă o dată convingerea că pentru o educație cât mai complexă, elevii ar trebui să studieze istoria religiilor și nu o dogmă anume.

În aceste condiții, considerăm necesar ca societatea civilă să fie implicată în discuțiile privind noile propuneri de manuale școlare, pentru a evita eventuale derapaje și pentru a contribui la creșterea calității educației din România.

Semnează:
• Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR)
• Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)
• ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei
• Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
• Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință
• Asociația Mame pentru Mame
• Asociația Transcena
• Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS)
• Centrul de Resurse pentru Participare Publică (Ce-Re)
• Asociația Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului – (GRADO)

Sursa: Scribd.com
Adevărul
Presa…” (documentul mi-a fost trimis mie, azi, joi 22 Mai 2014, prin e-mail, de către domnul CONSTANTIN STANCU, Haţeg/ROMÂNIA)

“De peste două decenii sunt folosite în școli manuale care promovează atitudini discriminatorii și instigatoare la ură”. Măi, zevzecilor cu coadă otrăvită: voi, “societatea civilă” de azi, semănaţi, pe zi ce trece, tot mai bine, cu dl “erou naţional” (probabil, al Ungariei!) Laszlo Tökes! Numai ăla clamează, aşa, “ţinând-o langa şi într-o ureche”, fără măcar o pauză de băut un pahar cu apă, despre faptul că valahii ar fi, permanent, “discrimanatori şi instigatori la ură” – când, de fapt, singurul scorpion veninos, şi turbat, şi cu gura spurcată (dar cu “STEAUA ROMÂNIEI” în piept, de parcă s-ar fi luptat la Plevna! – şi asta, “datorită” altui scociorâtor de scandaluri valahiceşti – dl Traian Băsescu, vremelnic şi tot mai fantomatic preşedinte de ţară…!) este DOAR domnia sa! Şi vărsându-şi veninul nu doar prin ţara care, cică, l-a votat “europarlamentar român”(?!), ci, cu precădere, pârând România pe la Înaltele Porţi ale Lumii Contemporane!

…Toate “organizaţiile” semnatare ale documentului cu subiectul “Implicarea societății civile în procesul de evaluare a conținutului noilor manuale școlare” (şi “secularist-umaniştii”, şi “dreptacii omului”, şi “eliberatorii de conştiinţă”, şi “educatorii contraceptivi” – ABSOLUT TOŢI!) – sunt, de fapt, creaţii ale Iudeo-Masoneriei, prin “banii lui Iuda” (adică, ai “ne-stimabilului” domn, şi el maghiar de origine, ca şi Tökes: GEORGE SÖRÖS, “prietenul” cel mai vajnic al…ideii de jaf şi asasinat al României!). Deci, este perfect explicabil de ce “societarii civili” cu pricina îndeamnă lumea (prin tonul sarcastic-batjocoritor, la adresa Tainelor Credinţei!) SĂ NU SE ROAGE…(“Noțiunile de educație pentru sănătate sunt aproape absente, manualele de Religie promovând insistent, în schimb, “rugăciunea” ca posibilă soluție pentru orice problemă” – …ne amintim, aici, de Max Weber: “Nu pierdeţi vremea cu rugăciunea – FACEŢI BANI!“) – şi de ce, tot ei, resping (cu indignare de “mase populare” răznite – de tip/sorginte materialisto-marxisto-comunist/ă) – CREAŢIONISMUL.

Fie vorba intre noi, am avut scandaluri monstruoase, cu unii profesori de Religie care, ca şi cei de Biologie, promovează, în faţa copiilor, cu laşitate linguşitoare şi asasină (din punct de vedere moral-spiritual – …dacă se mai păstrează vreun sens, ideii de MORALITATE şi de SPIRITUALITATE, în zilele noastre de COMPLET HAOS, exterior şi interior!), darwinismul (dement şi total a-ştiinţific!), fără, măcar, a menţiona “varianta” creaţionistă…!
Trăiască MAMA-GORILA şi TATA-URANGUTANO-CIMPANZEUL!).

…”Manualele nu vor avea un CARACTER DENIGRATOR ÎN RELAŢIE CU O ALTĂ BISERICĂ şi nu vor promova OSTILITATEA PE CRITERII RELIGIOASE. Dar o considerăm insuficientă în condițiile în care nu se face nici o referire la atei, agnostici, nereligioși sau aderenți ai unor secte sau culte, care nu sunt considerate, în mod uzual, “biserici” – ISLAMIC, BUDIST, HINDUIST etc.;
De asemeni, considerăm necesară includerea explicită a unor criterii care să prevină DISCRIMINAREA DE GEN SAU DENIGRAREA ȘI CULTIVAREA OSTILITĂȚII FAȚĂ DE MINORITĂȚILE SEXUALE“.
…Da-da, toate laicizatele/secularizatele secte (cum este şi cazul …”societăţii civile”, în definitiv!), DEZBINATOARE (şi DENIGRATOARE, prin toate formele media moderne, de la Internet la…BBC!) de Duh UMANO-CREŞTIN devin, pentru adevăraţii voitori de dezbinare a valaho-românilor – “BISERICI”! Şi ce exemplu mai clar, de “victorie” (a nebunilor lumii!), decât Eurovision-ul – 2014, care promovează devianţa sexual-mentală (anti-spirituală!) şi…”solidaritatea de neoprit, a gay-lor şi a lesbienelor” – “de neoprit” în ce priveşte tocmai…OPRIREA VIEŢII PE TERRA…?!

…Cât de curând, la Bucureşti, chiar în faţa Patriarhiei B.O.R. (sic!), se va desfăşura Parada Stârpiturilor Pământului…!!! Sunt curios dacă va exista, măcar anul ăsta, după dezmăţul satanic al Eurovision-ului, vreo reacţie a Preafericitului…

…Şi, da, lumea asta nebună contemporană chiar avea nevoie, în aceste vremuri încărcate de “amestecături” şi de un dramatism, vare dă “să se reverse” în tragism! – avea NEAPĂRAT nevoie, zic (ca să fie Victoria Satanei COMPLETĂ!):

a-de năucirea Duhului, prin întoarcerea la primitivismul sălbatic al islamismului (?! – …apărut abia în veacul al VII-lea, printr-un profet Muhammad, care era cam analfabet, el, de felul lui – şi a potrivit “lucrurile biblice” auzite, aşa, cam “după ureche”…, însuşi termenul de “islamism” este o invenţie a iudeo-masonului ateu VOLTAIRE – iar reuşita lor/”islamicilor” cea mai mare [cel puţin aşa se laudă unii dintre ei!], în plan mondial, este ruperea Indiei, tradiţional-hunduistă, în două: 1-India hinduisto-buddhistă şi 2-Pakistanul islamic/musulman[1] – …ce exemplu strălucit, de… “eficienţă întru solidaritate humanoidă”!)… – cât şi:

b-de renunţarea la creştinism, pentru propovăduitoarele religii asiatice, ale “nimicului/neantului“: buddhismul si hinduismul.

EXACT ASTA NE LIPSEA/LIPSEŞTE, ÎN ACESTE VREMURI EXASPERATE ŞI DE MAXIMĂ ENTROPIE SPIRITUALĂ, ALE VALAHO-ROMÂNIEI ŞI TERREI-CELEI-“GLOBALIZATE”, ÎNTRU NEGUSTORIE MALONESTĂ ŞI CĂMĂTĂRIE SATANICĂ!!!

Mai curând să legalizeze (această aşa-zisă “societate civilă!)” TOATE drogurile, că ar fi totul “mai rotund şi am şti o socoteală”, cel puţin: ar situa omenirea cam tot în aceeaşi zonă de anti-spiritualitate/non-evolutiv spiritual, cu ANTI-CREŞTINISMUL…! Cred că se observă clarissim cum drogurile provin tocmai din aceste zone “binecuvântate” (de către iudeo-masoni, fireşte!), ale buddhism-ului “vieţii ca vis”/”vis în alt vis” etc., şi care “vis”, se pare, este “visat” de Buddha (ooo, câtă incredere nemărginită în viaţă ne dă, acest ultim amănunt, cu “însomnatul zeu-Buddha”! – …de aceea şi este Asia zona cu cei mai mulţi sinucigaşi, după…Danemarca!!!)… A experimentat-o, şi Eminescu, toată teoria asta “romantico-buddhistă”…şi s-a întors, impacientat la culme, înspre…CREŞTINISM!!! …Să nu uităm că o posibilă cauză suplimentară de asasinare a Aminului (“suplimentară” faţă de zbârlelile “metrului de la Sinaia”! – care-l dorea [dimpreună cu trădătorul semnatar al Tratatului secret cu Austro-Ungaria, din 1883, regele Carol I – Tratat prin care România de atunci “renunţa, în veci, la pretenţiile faţă de Transilvania” – adică, la INIMA DACO-ROMÂNIEI!] – “azvârlit peste bord”, pe acest Geniu atât de adânc convingător, al Valaho-României, cu care nu doar empathizează, ci cu al cărei Duh se identifică, ba chiar, parţial, pe care îl determină, în conformaţia sa teleologică!) – SUNT ŞI ZBÂRLELILE ROMANO-CATOLICE, în faţa campaniei lui Eminescu, de la Timpul, împotriva construirii Catedralei Romano-Catolice “Sfântul Iosif”, din Bucureşti[2]! Se convinsese Geniul Soteriologic al Aminului, de Eternitatea Dumnezeiască a DUHULUI ORTODOXIEI VALAHO-ROMÂNEŞTI!

…Eu, personal, care mă consider a fi cu rădăcini destul de zdravene în Hristos, îmi permit să studiez anumite aspecte ale buddhismului şi hinduismului (acestea având o filosofie destul de interesantă, în unele privinţe şi locuri!)…dar ce te faci cu sufletele şi duhurile fragede, ale elevilor-copii valaho-români, de azi, provenind, de multe ori, din familii atee/ateizate, sau cvasi-atee/cvasi-ateizate, din pricini de nevoi şi de sărăcie (zic ei!) – dar, mai cu seamă (zic eu…), din lipsă de tărie şi de stăruire, întru lumină/luminare a Duhului, pentru menţinerea statutului lor/nostru, de FIINŢE UMANO-DUMNEZEIEŞTI…?!

…”Societatea civilă” se numea şi I.C.R.-ul lui H.R. Patapievici, cel care, la Bochum/GERMANIA  – promova samavolnic, în numele poporului român (pe care domnul cu pricina îl urăşte din adâncul…rectului său şi al vezicii sale urinare, ambele fiind întruchipări “simbolice” ale “statutului său fiinţial”!), “OMAGIUL LUI IUDA“, în loc de omagiul necesar (din punct de vedere cultural!) de adus operei şi geniului scriitoricesc ale lui NICHITA STĂNESCU…!!!

…Da, Iudeo-Masoneria iese, din nou, prin acest document scandalos (…ca totdeauna, foc de obraznică şi crezând că nu mai poate avea nici adversar, nici stavilă, în lumea asta!) – la Parada Nesimţirii şi a Supremei Neruşinări!!!

Sunt curios ce reacţie va avea domnul Ministru REMUS PRICOPIE, ortodox de confesiune, după câte se zice – faţă de acest document sfruntat şi aberant…!

…Indiferent de ce reacţie vor avea miniştrii noştri vremelnici – mulţi vor fi în Ţara Valaho-Românească (inclusive, un anonim ca mine!), care se vor sili să le demonstreze znameniilor ăstora cu creieri de dinozauri, că mai existăm şi noi- NU DOAR EI ŞI SATANA!!!

“Noi”, adică dreptcredincioşii trăind întru Hristos (“Dumnezeul Căii, Adevărului şi Vieţii!”) – noi, care ne socotim nu gorile, ci făpturi umano-divine, pe lumea asta – e drept, decăzută lumea, decăzuţi şi noi! – dar, măcar, nu luciferizaţi cu totul şi nu morţi spiritual!

SCANDALUL MANUALELOR ALTERNATIVE nu s-a stins, deci – şi acest prilej, oferit de duşmanii de moarte ai Lui Hristos, eu socotesc să ar trebui să devină şi motivare pentru o revizuire serioasă a mentalităţii oficiale a guvernanţilor noştri, faţă de toate tentativele “de stat” (un “stat” pasiv şi infiltrat cu luciferism otrăvit!) anti-româneşti – tentative iscate/născute/făcute întru asasinarea Duhului Valaho-Românesc, în piepturile copiilor noştri!

…Doamne Iisuse Hristoase, rugămu-ne să ne ajuţi în lucrarea noastră, să ne ocroteşti, să ne smulgi din beznele în care singuri ne-am tot înfundat (prin inconştienţă, prin iresponsabilitate şi prin toate celelalte păcate ale noastre, cele fără de cuviincioasă contenire!) – şi să ne călăuzeşti înspre Sfânta Lumina Ta!

prof. dr. Adrian Botez
***

Note

1 -În 1947, colonia britanică INDIA devine dominion şi se împarte în Uniunea indiană (CU POPULAȚIE HINDUSĂ) şi Pakistanul (CU POPULATIE MUSULMANĂ).

2 – Catedrala a fost construită între anii 1875-1883, după planurile arhitecților Friedrich Schmidt, DIN VIENA (“relaţiile” Aminului cu Viena: BARONUL VON MAYR, şeful serviciilor secrete austriece, îl avea în urmărire continuă, pe Eminescu!), şi Carol Benesch. Într-o notă informativă, din 7 iunie 1882, REDACTATĂ DE MINISTRUL PLENIPOTENTIAR AL AUSTRO-UNGARIEI LA BUCUREŞTI, BARONUL ERNST VON MAYR, către ministrul Casei imperiale şi ministrul de Externe din Viena se raporta că „SOCIETATEA CARPAŢII” (fondată de EMINESCU!) a ţinut, la 4 iunie, o şedinta publică, înaintea căreia a avut loc o consfătuire secretă. Austriecii aveau cel mai probabil un agent infiltrat in “SOCIETATEA CARPAŢII”, capabil să transmită informaţii precise despre activităţile organizaţiei, de vreme ce ambasadorul afirma că deţine informaţii “dintr-o sursă sigură”.Şedinta secretă a “SOCIETĂŢII CARPAŢII” a convenit asupra continuării luptei impotriva Monarhiei austro-ungare, recomandându-se membrilor cea mai mare discreţie. La această şedinţă, Mihai Eminescu a propus ca studenţilor transilvăneni de la Bucureşti să li se încredinţeze sarcina de a duce o propagandă activă, în timpul vacanţelor, în favoarea unirii cu România – proiectul “DACIEI MARI”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.