Secretul (R)

fa-diferenc5a3aby Mraconia

Motto: „Nu am pace – sufletul meu se pleacă – duhul meu se cutremură”.

Azi am mers la terapeut. Da! Era necesar… Am gândit că e om şi ar trebui să-l ajute (şi pe el!) cineva… M-am dus că să-i pun „placa” cu “zisele” către „clienţii-pacienţii” lui…  Şi, i-am pus-o!

Începe-ţi ziua simţind o stare de recunoştinţă. Fii recunoscător pentru patul în care ai dormit, pentru acoperişul pe care îl ai deasupra capului, pentru covorul sau podeaua pe care o ai sub picioare, pentru apa care curge la robinet, pentru săpun, pentru duş, pentru pasta de dinţi, pentru haine, pentru pantofi, pentru frigiderul care îţi răceşte alimentele, pentru maşina pe care o conduci, pentru slujba pe care o ai, pentru prieteni. Fii recunoscător pentru magazinele care îţi permit să îţi procuri cu atâta uşurinţă lucrurile care îţi sunt necesare sau pe care ţi le doreşti, pentru restaurante, pentru utilităţi şi pentru aparatele electrice care fac ca viaţa ta să fie atât de uşoară. Fii recunoscător pentru revistele şi pentru cărţile pe care le citeşti, pentru scaunul pe care stai şi pentru asfaltul pe care calci. Fii recunoscător pentru vreme, pentru soare, pentru cerul de deasupra capului, pentru păsări, pentru copaci, pentru iarbă, pentru ploaie şi pentru flori. Mulţumesc,  mulţumesc,  mulţumesc!”  

Mi-a zâmbit…

Ce vrei să-mi faci?“  “Să-ţi dau o alta! Poţi gândi pozitiv, când ceri ajutor ca să nu gândeşti negativ…  De la Dumnezeu! Uite!”

(…)

Din mocirla sufletească în care mă aflu scapă-mă din nou, Doamne. Din mlaştina păcatului şi a deznădejdii ridică-mă. Întinde-Ți mâna şi ia povara ce apasă atât de greu pe umerii mei. Vindecă rănile mele sângerânde. Uşurează chinul meu. Groaza a ajuns până la sufletul meu şi nu ştiu unde să mă mai ascund de ea. Durerea mea mă tulbură şi mințile îmi sunt rătăcite. Dă-mi puterea pe care ai dat-o sfinților Tăi, căci cred cu tărie că numai Tu mă poți salva. Tu, scutul meu, la care alerg întotdeauna, adăposteşte-mă încă o dată. Fă încă o minune pentru mine. A câta oară oare? Mereu Ți-am cerut minuni, Doamne, şi m-ai ascultat. Am uitat că celui ce i se dă mult i se cere mult şi am continuat să-Ți cer fără a putea să mai dau înapoi. Sunt dator (datoare) vândut(ă). Iartă-mă încă o dată de datoria mea şi dă-mi puterea să o iau de la capăt. Mi-e sete şi mi-e foame de Tine, de dragostea Ta… De pacea pe care numai Tu o poți da. Nu mă lipsi de această pace. Durerea mea e mare şi teama de noi dureri e şi mai mare. Dar Tu eşti mai mare şi ca teama, şi ca durerea mea. Greşelile trecutului mă apasă şi viitorul îmi pare nesigur şi amenințător… Dar Tu eşti mai mare decât trecutul şi viitorul meu. La Tine totul este prezent şi din prezentul Tău etern ne aduci nouă, celor robi ai timpulului, salvarea. În clipa aceasta a prezentului meu stau cu sufletul îngenuncheat în fața Ta, privind dinspre timp spre eternitate şi îți strig: nu mă lăsa, Doamne! Simt cum mă duc la fund şi mă agăț de Tine ca de singura mea salvare. Cred că Tu, în bunătatea Ta, nu m-ai făcut pentru moarte, că Tu nu ai în plan să mă pierzi, ci să-Ți arăți şi prin mine bunătatea Ta cea mare. Mi-e teamă de suferința care e în mine… De revolta care e în mine… De abisurile deznădejdii… Întinde-mi mâna, ca să mă agăț de ea şi să mă ridic la suprafață înainte ca valurile să mă înece. Tu, cel ce eşti plinătate, umple golul din ființa mea! Tu, cel ce eşti lumină, luminează întunericul din mine! Doamne, singura mea speranță, nu mă lăsa!” (…)

La plecare, nu a mai apucat să-mi răspundă la salut… Murmura: “Nu mă lăsa! Nu mă lăsa! Nu mă lăsa!”  Da! Era mai bine decât: “Mulţumesc! Mulţumesc! Mulţumesc!”  Da! Acesta este Secretul! Doar acesta!

___________________________

Sursa: http://mraconia.com/2014/04/15/secretul-r/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.