Teoria relativității pe înțelesul tuturor

O DOAMNE AM NEVOIE DE TINE 9.1 nouCarmen Bogdan

Eram prin clasa a zecea când profesoara de fizică ne-a spus pentru prima dată de teoria relativitatii. Auzeam pentru prima dată de ea și mi se părea ceva de neimaginat și pe care nu puteam să o inteleg. Profesoara văzându-ne uimirea dar și dorința de a întelege ne-a recomandat o carte ce am gasit-o la bibliotecă „Teoria relativității pe înțelesul tuturor”. Îmi amintesc și acuma pasiunea cu care am citit acea carte, și bucuria pe care am avut-o să înțeleg. Era explicat foarte simplu astfel încât chiar dacă nu erai pasionat și nu știai mult în domeniul fiziicii puteai să înțelegi.

Ca o mică paranteză, și azi consider că dacă vrei să înveți ceva trebuie să te rogi la Dumnezeu să îți dea oamenii potivițti să îți explice, și cu înțelepciune de la El poți să înțelegi și să înveți orice. Cineva pe când aveam zece ani i-a prezis mamei mele printre altele că o să învăț foarte mult. Mama bucuroasă s-a gândit că pe semne o să fac facultate și o să ajung într-o functie mare. Dar i s-a spus că nu o să fac facultate dar o să învăț mult. Trebuie să recunosc că asa s-a întâmplat și așa se întâmplă și acum. Am tot făcut de-a lungul timpului tot felul de pregătiri, post liceale, cursuri, la servici s-au tot schimbat proceduri,  s-au schimbat programe de operare astfel că dint timp în timp a tot trebuit să învăț. Imi place să învăț, și mă pasionează să aflu lucruri noi. De vreun an învăț și o altă limbă. Și din punct de vedere spiritual s-a întâmplat la fel. Până să mă întorc la Dumnezeu cu adevărat aveam un fel de cunoștințe destul de ambiguu în mintea mea. Da știam de la Bunica că există Dumnezeu, știam de Domnul Isus dar era mai mult un respect pe care îl aveam că asa am fost educată dar fără să pricep si să înteleg. Dar după niste evenimente mai speciale în viața mea am început să îmi pun serios întrebări și chiar uimită aș fi vrut să înțeleg aceste lucruri. Și atunci mi s-a întâmplat ceva similar cu ceea ce am făcut în clasa zecea cu teoria relativității. Cineva mi-a recomandat că dacă vreau răspunsuri legate de Dumnezeu, de Domnul Isus, de credință,  să citesc o carte, Biblia, dar să încep cu Evanghelia după Ioan. Nu am să uit niciodată revelația și uimirea plină remuăcări amestecate cu bucuria pe care am avut în timp ce citeam și lacrimile îmi curgeau pe obraji. Cuvintele din învățătura bunicii căpătau sens. Deseori când îi spuneam bunicii că eu nu pot să cred fără dovezi bunica îmi spunea că sunt ca Toma “necredinciosul”, dar că Domnul l-a iubit și pe Toma. Citind Evanghelia după Ioan am simțit ce a simțit și Toma cand s-a aflat înantea Domnului Isus si când Domnul l-a îndemnat să atinga dovezile pe care le ceruse și l-a îndemnat să fie credincios. Toată mintea mea și inima mea au fost complet schimbate atunci prin harul Domnului. A fost momentul nașterii mele din nou, a fost momentul când Domnul Isus mi-a luat vălul de pe ochi să văd, și să pricep. A fost momentul când din toată ființa mea mi-am dorit să fac voia Lui, am simțit că nu mai sunt singură, am simțit că sunt iubită cum nimeni nu mă mai iubise până atunci, am fost coplesită de adevăr si am devenit liberă. Și de atunci am început să învăț să ublu, să vorbesc, să trăiesc o altfel de viață, o viață ghidată de școala lui Hristos. E un proces care a început atunci și care continuă până voi mai fi pe acest pământ. Dar sunt foarte fericită că pot de la Domnul și cu El să învăț în fiecare zi câte ceva.

Exista în viața fiecăruia dintre noi momente de cotitură importante in care ne intoarcem la 180 de grade față de tot ceea ce stiam. Azi mi-am amintit, în paralel, de două dintre ele. M-am tot gândit de ce aceste două momente și ce legătură au între ele . Au, pentru că redescoperirea teoriei relativitățtii mi-a deschis pentru prima dată mintea să înțeleg că nu totdeauna logica mea e infailibilă și că, concepte precum timpul și spațiul pe care până la un momendat le credeam că nu se modifică dar în anumite circumstanțe ele nu mai sunt la fel. De fapt  legat de timp în Biblie găsim  acest concept:

Căci înaintea Ta, o mie de ani sunt ca ziua de ieri, care a trecut, și ca o strajă din noapte”. (Psalm 90:4)

“Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi.” (2Petru 3:8)

Iar Biblia mi-a demonstrat că logica mea nu se potirveste cu logica lui Dumnezeu.

Sursa: http://pentrucaexist.blogspot.com/2014/01/teoria-relativitatii-pe-intelesul.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.