Cei trei moţi-salvatori au devenit cetățeni de onoare ai Clujului

646x404

 „Suntem aceiasi oameni, chiar daca am fost în atentia presei atâtea zile“

by adevarul.ro/cluj-napoca

Cei trei moţi care au participat la acţiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic petrecut în Munţii Apuseni pe 20 ianuarie au primit câte o diplomă şi câte o plachetă cu simbolurile judeţului Cluj, din partea Consiliului Judeaţean Cluj. Cele două distincţii i-au făcut, oficial, cetăţeni de onaore ai judeţului.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, care a avut loc vineri după-amiază la Consiliul Judeţean Cluj, diplome de merit au primit şi Petru Şuşca, directorul Spitalul Clinic Judeţean Cluj-Napoca, medicul Adela Golea, şeful UPU SMURD Cluj, şi cei de la Clubul Transsylvania Off-Road.

Cuvântul rostit înainte de a fi acordate plachetele i-a aparţinut primarului comunei Beliş, Viorel Crainic.

El a spus că despre moţi şi despre viaţa lor de zi cu zi se ştiu prea puţine lucruri, însă datorită faptelor celor trei, cuvântul „moţ“ este sinonim cu cel de erou: „Sunt un exemplu de virtute şi devotament pentru noi toţi“.

Cei trei moţi-salvatori, Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif, au rostit fiecare câte un scurt şi modest discurs în care au mărturisit că sunt foarte emoţionaţi, că nu se aşteptau la premii, că le urează multă sănătate medicilor care au fost în avion şi vor ca aceştia să salveze în continuare vieţi.

Vom lega o prietenie cu medicii

Mulţumim frumos pentru titlul acordat. Să le dea Dumnezeu sănătate ca să mai poată salva vieţi. Iar celor care au murit, Dumnezeu să-i ierte! Noi nu am mers acolo ca să primim diplome, am mers ca să-i salvăm pe acei oameni. Dumnezeu ne-a trimis acolo! Suntem aceiaşi oameni, viaţa noastră e la fel (n.r. după accident). Suntem foarte stresaţi, foarte obosiţi pentru că am tot umblat“, a spus Gheorghe Giurgiu.

Cei trei au spus că ei rămân aceiaşi oameni şi că viaţa lor va fi la fel şi de acum înainte, în ciuda faptului că au fost foarte mult în atenţia presei în ultimele zile.

Suntem foarte emoţionaţi. N-am ştiut că se întâmplă aşa ceva, că de atunci, din momentul ăla, că unde o să ajungem. Atâta am putut, mai mult n-am putut. Asta am învăţat de la părinţi, asta transmitem mai departe, ca semenii noştri să-i ajutăm, şi copiii noştri să facă la fel“, spune Argentin Todea.

Acesta a fost completat de Gheorghe Trif: „Vom lega o prietenie cu medicii. Aşa a zis şi domnul Radu (n.r. –Radu Zamfir)“.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a spus că va propune în următoarea şedinţă ca în locul unde s-a prăbuşit avionul să se facă un monument. De asemenea, directorul Spitalului de Judeţean Cluj, Petru Şuşca, a precizat că operaţia copilotului Răzvan Petrescu, care a avut loc astăzi, a decurs normal şi că toţi medicii vor fi externaţi săptămâna viitoare.

Citeste mai mult: adev.ro/n09r0z

Sursa: http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/cluj-moti-1_52eba8b8c7b855ff56f61550/index.html

One thought on “Cei trei moţi-salvatori au devenit cetățeni de onoare ai Clujului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.