România, La Multi Ani!

Mândru românDuminică

1 Decembrie 2013

România împlineste 95 de ani!

 Îi spunem La Mulți Ani și cerem binecuvîntările lui Dumnezeu peste ea!

E bine pentru o natiune să-si pună soarta în mîna lui Dumnezeu și să-i ceară călăuzirea. Mai ales în vremurile tulburi ca acestea în care traim. E bine ca Romania să-si amintească că bunăstarea ei ține de Dumnezeu, nu de omul muritor. Politicienii, Executivul, Legiuitorii, nu i-o pot da. Dacă Romania a ajuns la 95 de ani si azi e mai liberă, mai in siguranță si mai prosperă ca niciodată în istoria ei, asta se datorează doar dragostei si milei lui Dumnezeu. Si a faptului că generatiile de dinaintea noastră, cu mult mai simple si sărace ca noi, au fost credincioase lui Dumnezeu si au păstrat si pretuit valorile crestine.

Ne-am gîndit că e potrivit ocaziei să publicam din nou, asa cum am facut-o si acum un an, o Proclamatie rostită de primul presedinte american George Washington in 1789.

Este un mesaj spiritual in care el aminteste Americii că își datoreaza libertatea si bunastarea doar lui Dumnezeu, “dadatorul tuturor lucrurilor bune.

Proclamatia din 1789 a stabilit in mod oficial ultima zi de joi a lui noiembrie ca Zi a Multumirii pentru intreaga natiune americana. Urăm si noi Romaniei binecuvintarile lui Dumnezeu, amintindu-i că fără El nu se poate astepta la un viitor binecuvîntat. Supravietuirea multiseculara cu care ne mindrim se datoreaza in primul rînd credintei pe care noi si cei de dinaintea noastra au avut-o in Dumnezeu, si respectului deosebit pe care l-au avut fata de valori, in primul rind viata, familia si casatoria. Doar aceste institutii ne pot asigura supravietuirea si in viitor. Bizuinta pe lucrurile trecatoare ori structurile europene nu se pot substitui acestor garantii incercate de timp.

Proclamatia Prezidențială a Mulțumirii (1789)

CONSIDERÎND că este datoria fiecarei natiuni sa recunoasca providenta Dumnezeului celui Atotputernic, sa asculte de voia Lui, sa-I fie multumitoare pentru binecuvintarile Lui, si sa ii implore in umilinta protectia si bunavointa; si avind in vedere ca ambele Camere ale Congresului, prin comitetele lor comune, mi-au cerut sa “recomand poporului Statelor Unite o Zi Publica a Multumirii si Rugaciunii, sa fie tinuta prin rugaciuni din inimi multumitoare pentru multele si evidentele binecuvintari ale Dumnezeului Celui Atotputernic, in special dindu-le oportunitatea sa-si stabileasca in pace o forma de guvernamint pentru siguranta si fericirea proprie;”

Recomand si desemnez ca Joi, Noiembrie DouaZecisiSase, sa fie devotata de cetatenii acestui Stat in onorarea măreței si glorioasei Ființe care este Creatorul binevoitor al tuturor lucrurilor bune care au fost, sunt, si vor fi; ca toti să ne unim in acea zi să-i dăm rugaciunile noastre sincere si umile pentru purtarea de grija plină de dragoste si protectia oamenilor acestei țări înainte de a deveni o națiune; pentru harul mult si evident si interventiile făcute de el în razboiul care tocmai s-a terminat; pentru linistea, unitatea, si bunăstarea de care toți am avut parte de atunci încoace; pentru că am putut în liniște și înțelegere să formam Constituții pentru guvernare în siguranță si fericire, cît si pentru Constitutia națională care am adaopta-o recent; pentru libertatea civilă si religioasă cu care suntem binecuvintati; pentru mijloacele de care dispunem să obtinem si să transmitem învățături folositoare; si, in general pentru toate binecuvîntarile, multe si diferite pe care El în bunavoința Lui a socotit de bine să ni le dea.

Iar apoi, ca să ne unim si in umilință să facem rugăciuni si cereri cu reverență către marele Domn si Stapîn al Națiunilor si să-L rugăm să ierte păcatele națiunii si altele; să ne împuternicească pe toti, in public sau in casele noastre, să ne facem datoria față de societate; să facem din Guvernul National o binecuvîntare pentru toti oamenii, fiind in permanență un Guvern înțelept, drept, si de drept, cu legi drepte care să fie aplicate in intregime si de bună credință; să protejeze si să călăuzească toate natiunile (in special pe cele care ne-au arătat bunavoință); si să le binecuvinteze cu stăpîniri bune, pace, si intelegere; să promoveze cunosterea si practicarea adevăratei religii si virtuți, si să crească cunoștința între ele si noi; si, in general, să acorde întregii umanități o prosperitate pamînteacă cum El o socoteste mai potrivită.

Data si semnată de mine, în orasul New York, în ziua de Trei Octombrie, în Anul Domnului Nostru, O Mie Sapte Sute Optzeci si Noua.

George Washington, Presedinte
Statele Unite ale Americii

Versiunea Engleza

WHEREAS it is the duty of all nations to acknowledge the providence of Almighty God, to obey His will, to be grateful for His benefits, and humbly to implore His protection and favor; and Whereas both Houses of Congress have, by their joint committee, requested me “to recommend to the people of the United States a DAY OF PUBLIC THANKSGIVING and PRAYER, to be observed by acknowledging with grateful hearts the many and signal favors of Almighty God, especially by affording them an opportunity peaceably to establish a form of government for their safety and happiness:”

NOW THEREFORE, I do recommend and assign THURSDAY, the TWENTY-SIXTH DAY of NOVEMBER next, to be devoted by the people of these States to the service of that great and glorious Being who is the beneficent author of all the good that was, that is, or that will be; that we may then all unite in rendering unto Him our sincere and humble thanks for His kind care and protection of the people of this country previous to their becoming a nation; for the signal and manifold mercies and the favorable interpositions of His providence in the course and conclusion of the late war; for the great degree of tranquility, union, and plenty which we have since enjoyed; for the peaceable and rational manner in which we have been enable to establish Constitutions of government for our safety and happiness, and particularly the national one now lately instituted;- for the civil and religious liberty with which we are blessed, and the means we have of acquiring and diffusing useful knowledge;- and, in general, for all the great and various favors which He has been pleased to confer upon us.

And also, that we may then unite in most humbly offering our prayers and supplications to the great Lord and Ruler of Nations and beseech Him to pardon our national and other transgressions; – to enable us all, whether in public or private stations, to perform our several and relative duties properly and punctually; to render our National Government a blessing to all the people by constantly being a Government of wise, just, and constitutional laws, discreetly and faithfully executed and obeyed; to protect and guide all sovereigns and nations (especially such as have shown kindness unto us); and to bless them with good governments, peace, and concord; to promote the knowledge and practice of true religion and virtue, and the increase of science among them and us; and, generally to grant unto all mankind such a degree of temporal prosperity as he alone knows to be best.

GIVEN under my hand, at the city of New York, the third day of October, in the year of our Lord, one thousand seven hundred and eighty-nine.

Signed: George Washington
Source: The Massachusetts Centinel, Wednesday, October 14, 1789

HAPPY THANKSGIVING

Astazi se sarbatoreste Ziua Multumirii in Statele Unite. Urăm tuturor românilor care locuiesc acolo un calduros Happy Thanksgiving!

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.