Solutia americana la problema câinilor vagabonzi

Câni la HușiTragedia lui Ionuț, copilul de 4 ani din București sfâșiat de viu de o haită de câini vagabonzi, a făcut deja înconjorul lumii, ajungând până în America

by Chris Terhes

Politicieni din toate sferele și din toate partidele s-au crizat sau au plâns spunând că e nevoie de o solutie, aratând in acelasi timp cu degetul către altii, că din vina lor s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

In ultimii 10 ani fiecare partid politic major din Romania s-a aflat la conducerea țării așa că, dacă exista voință politică si responsabilitate din partea fiecărui partid, problema câinilor vagabonzi era deja rezolvată. Se vede, insa, ca n-a existat si pentru asta fiecare om politic trebuie făcut responsabil pentru moartea lui Ionut.

Sângele acestui copil nevinovat este pe mâinile acestor politicieni care au permis si perpetuat această Ionut Anghelsituatie de nepermis intr-un stat modern si civilizat, in care plătitorii de taxe să fie hărțuiti, agresați sau chiar mâncați de vii de haite de animale scăpate de sub control.

Trăiesc in Statele Unite de 11 ani. Mai mult, trăiesc in Sudul Californiei unde americanii atât de mult iubesc câinii că unii și-i duc în brațe la plimbare să nu obosească sau îi îmbracă dimineața să nu le fie frig. De când sunt aici am cutreierat multe străzi si multe orașe, inclusiv Los Angeles si San Diego, însă nu mi s-a dat să văd un câine vagabond.

Soluția aplicată de americani pentru a rezolva problema animalelor găsite pe stradă este foarte simplă:
1. Fiecare proprietar de câine sau pisică, care tine la animalul său, îi pune la gât un medalion unde are inscriptionat numarul de telefon la care poate fi apelat in cazul in care animalul se pierde si este gasit.
2. In cazul in care animalul se pierde si este gasit, daca are acel medalion, proprietarul este sunat sa vina sa-l ridice.
3. In cazul in care animalul nu are medalion, acesta este dus la un adapost (“shelter”) iar ONG-urile si/sau municipalitatea îi pun fotografia pe internet pentru ca eventualul proprietar sa-l poata gasi sau sa fie adoptat.
4. Dacă după 7, 15 sau 30 de zile – depinde de la oras la oras – animalul nu este ridicat de catre stapan sau nu este adoptat, acesta este eutanasiat.

Pe cât de mari iubitori de câini sunt americanii din Sudul Californiei, nu am auzit in toti acesti 11 ani sa se faca proteste in strada ca animalele neridicate sunt eutanasiate dupa un timp.

Dragostea fata de orice vine cu responsabilitate. Cine spune ca iubeste animalele sa le ia acasa si sa isi asume responsabilitatea cresterii lor.
Mai mult, nu am auzit un om politic in California (care este unul dintre cele mai de stânga state din America) sa spuna ca animalele fara stapan prinse sa fie lasate din nou pe strada. Un om politic care propune o astfel de solutie este un om iresponsabil, caruia nu-i pasa de siguranta cetatenilor pe care-i reprezinta si de imaginea orasului pe care-l conduce.

Ce ar face acesti politicieni din România daca in orasele tarii ar umbla haite de lupi, ursi sau porci mistreti?
Drama aceasta sper sa aiba urmari la vot, iar politicienii iresponsabili, care prin deciziile lor au condus la sfasierea de viu a lui Ionut, sa nu mai fie votati.
Mai mult, acesti primari si consilieri locali ar trebui dati in judecata de fiecare persoana care a fost muscata si facuti sa plateasca daune civile acestor victime.
Sper ca moartea acestui copilas nevinovat să nu fie in van iar oamenii din România să se trezească!

Sursa: http://www.clipa.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.